Извор: Политика архива вести 16.03.2018

„Аида” у Народном позоришту

Политика 16.03.2018
Вердијева опера у четири чина „Аида” са гостима из Бугарске, члановима Државне опере из Варне, изведена је на Великој сцени Народног позоришта. У насловној улози била је сопран Димитринка Рајчева. Египатски војсковођа… »

Највећем градском превознику фали 160 возача

Политика 16.03.2018
Кандидата има, али је селекција врло детаљна и ригорозна, посебно психолошка, јер је посао возача у градском превозу радно место са повећаним ризиком. Готово свакодневно на стајалиштима јавног превоза могу се чути коментари… »

Изгубљени сефардски свет западног Балкана

Политика 16.03.2018
Изложба „Изгубљени сефардски свет западног Балкана” представљена је у Галерији Дечјег културног центра Београд. Поставка породичним и личним причама приказује живот Сефарда на западном Балкану у 20. веку. Западни… »

Кремаљски берберин

Политика 16.03.2018
Владимир Путин је имитацијом демократије Русију удаљио од узора Петра Великог или Михаила Горбачова – Европе. Руски народ се у овом моменту буди, постаје свестан себе, а као и свако ко се управо пробудио, изгледа помало… »

Ћудљива Баба Марта

Политика 16.03.2018
Од 18. до 25. марта очекује се веома хладно време са чешћим падавинама, па и суснежицом и снегом, са дневним температурама ваздуха знатно испод вишегодишњег просека: од -1 до 4 степена. До 8. априла биће мало свежије и… »

Утицај београдских избора на Скупштину Србије

Политика 16.03.2018
У добру се не понеси, а у злу не покуди, пословица је коју су напредњаци и опозиционари неколико пута цитирали у Скупштини Србије током завршене десетодневне расправе о „полицијским законима”. Дискусијама су, међутим… »

Прва ослобађајућа пресуда за Трампа

Политика 16.03.2018
Једна од три истраге о наводном шуровању са Русима завршила се повољно по америчког председника, који је, након премишљања, стао уз Британију у спору са Москвом око афере „Скрипаљ”. Једна од три истраге руске афере… »

Равно(душно) до Косова

Политика 16.03.2018
ПОВРАТАК У БУДУЋНОСТ После 27. марта добили смо и робовање и гробове, насупрот пароли „боље роб него гроб“. Деведесет и девете нам је цела земља разорена, а Косово углавном испражњено од Срба. Да ли смо могли другачије… »

Звезда остала без једног трофеја

Политика 16.03.2018
Након елиминације из Купа Србије „црвено-бели” неће освојити „дуплу круну” што је био циљ на почетку сезоне. Фудбалери Црвене звезде ни ове сезоне неће освојити „дуплу круну” што им је последњи пут пошло за… »

Нуклеарна фузија – будућност енергије

Политика 16.03.2018
За спајање атома се сматра да је „мајка” енергетике јер се тако може добити неограничено много нове енергије, без нежељених ефеката. Сједињене Америчке Државе планирају да за само 15 година почну производњу… »