Извор: Политика/Економија архива вести 16.03.2018

Вучић: Србија жели да настави сарадњу са ММФ-ом, могуће веће плате и пензије

Политика 16.03.2018
Руф: Руководство ММФ-а користило пример Србије као успешан модел за друге земље. Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ) рекао да Србија жели да настави сарадњу… »

У Прокупљу ће бити посла за још 450 радника

Политика 16.03.2018
Нови производни погон фабрика „Бизлинк” представља другу значајнију инвестиција у Топличком округу у последњих 10 година. Прокупље – Званичним пресецањем врпце, у Прокупљу је отворен нови производни погон… »

Дугалић: Банке неће одустати од наплате трошка обраде кредита

Политика 16.03.2018
Потпуно је оправдано што банке наплаћују трошак обраде кредита и од тога неће одустати, поручио је данас генерални секретар Удружења банака Србије (УБС) Верољуб Дугалић. „У пословној политици банака ништа се неће… »

Несташица јабука у ЕУ, шанса за Србију

Политика 16.03.2018
Најслабија берба у последњих десет година, велики трговински ланци у Европи овим воћем снабдевају се код нас и у Украјини. На тржишту Европске уније тренутно нема довољно јабука, а оно што је преостало најчешће је… »

Пореске олакшице за креативце

Политика 16.03.2018
Прва седница Савета за креативну индустрију биће одржана 23. марта, последњи тренутак да држава системски помогне развој креативног сектора. Ако је допринос креативне индустрије српској економији тако значајан, као што је то… »