Извор: РТС/Региони архива вести 16.03.2018

Немачки "Леони" градиће фабрику на Ратарском имању у Краљеву

РТС 16.03.2018
У Краљеву је по хитном поступку сазвана ванредна седница Скупштине града на којој су одборници расправљали о изменама генералног урбанистичког плана и уређењу локације где би се градила нова фабрика компаније Леони у Србији… »

Света гора Мојсињска - интригантна и недовољно истражена

РТС 16.03.2018
Легенда каже да су се дуж Јужне Морава, од Ђуниса до Сталаћа, некда чула само калуђерска појања и црквена звона. Материјалну потврду прича о Светој гори Мојсињској пружају остаци великог броја цркава и црквишта… »

Осигурање умањује ризик у пољопривреди

РТС 16.03.2018
Задружни савез Војводине организовао је у Српском Итебеју код Зрењанина састанак са пољопривредницима. Разговарало се и о важности осигурања пољопривредне производње. Према подацима који су се чули на састанку осигурава се… »

Завршни радови на одбрамбеном насипу од Хртковаца до Јарка

РТС 16.03.2018
Сава је у благом порасту, у односу на јуче код Шапца је виша за 7 центимера. Висок водостај, не угрожава изградњу насипа на левој обали те реке, од сремског села Хртковци до Јарка. Сава је на коти од 461центиметара, али без… »

Вода у Параћину и Ћуприји и даље није за пиће

РТС 16.03.2018
Иако јучерашње анализе показују да је мање замућена и даље воду у Параћину и Ћуприји још увек није за пиће и кување. Обезбеђене су цистерне са водом за грађане. У Параћину и Ћуприји и даље је на снази забрана… »

Последице поплава у околини Ражња

РТС 16.03.2018
У општини Ражањ, после киша и отапања снега почетком марта, излила се Јужна Морава која је поплавила домаћинства, њиве и пут у Прасковчу. Проверавамо да ли се река повукла и какве су последице поплава. Вода на ораницама… »

Уништавање концепта заједништва или пука пљачка

РТС 16.03.2018
Све оно што су корисници Градске баште, полигона за органску производњу, у Шапцу у последње три године заједно стварали, украдено је за један дан. Случај је пријављен полицији а истрага је у току. Корисници Градске баште… »

СМС наплата паркирања ослободила паркинг места у Краљеву

РТС 16.03.2018
Вишедеценијски проблем паркирања у Краљеву решен је готово преко ноћи. Од увођења СМС наплате паркирања, сада се и у најфреквентијем делу дана лако се долази до слободних паркинг места. Паркинг се наплаћује у првој и… »

Кувари - дефицитарно занимање у чачанском крају

РТС 16.03.2018
Према подацима Националне службе за запошљавање у чачанском крају нема довољно кувара. Истраживали смо зашто је ово занимање дефицитарно, зашто је толико тражено, и где се све кувари могу запослити. Да је посао кувара… »

На Руднику током целе године београдски ђаци

РТС 16.03.2018
Центар дечјих летовалишта у ову годину је ушао са измиреним дуговањима, исплаћеним зарадама и већим бројем гостију. Планови Града Београда су да у овој години издвоји 320 милиона динара за адаптацију и модернизацију 5… »