Извор: РТВ/Војводина архива вести 16.03.2018

Буџетска инспекција у ЈГСП Нови Сад, следе оставке

РТВ 16.03.2018
НОВИ САД - Два од укупно три члана надзорног одбора Јавног градског саобраћајног предузећа Нови Сад поднеће оставке на те позиције, потврдио је за РТВ извор близак том предузећу. Према истом извору, буџетска инспекција… »

Подручје уз Саву ускоро безбедно од великих вода

РТВ 16.03.2018
ХРТКОВЦИ - Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић обишли су данас радове на изградњи одбрамбене линије на левој обали реке Саве у делу од Хртковаца до Јарка, поручивши да ће… »

Награда "Мирослав Антић" уручена Ненаду Шапоњи

РТВ 16.03.2018
НОВИ САД - Награда "Мирослав Антић", која се додељује у оквиру манифестације "Антићеви дани", уручена је вечерас на свечаности у Градској кући лауреату Ненаду Шапоњи за најбољу збирку песама у 2017. години "Изгледам… »

Почеле пријаве за 25. Новосадски полумаратон

РТВ 16.03.2018
НОВИ САД - У недељу, 25. марта, одржаће се јубиларни 25. Новосадски полумаратон, а старт трке заказан је на Тргу слободе у 11 часова, прецизирано је на данашњем састанку Организационог одбора 25. Новосадског полумаратона… »

Нови Сад: Мерење очног притиска у оквиру Недеље борбе против глаукома

РТВ 16.03.2018
НОВИ САД - У оквиру Недеље борбе против глаукома Дом здравља "Нови Сад" данас организује мерење очног притиска, будући да је повишен очни притисак најважнији фактор ризика за настанак глаукома. Тог дана, сви заинтересовани… »

Одржан Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци

РТВ 16.03.2018
НОВИ САД - Четврти Новосадски ноћни базар организован је на Рибљој пијаци, овог пута у знаку обележавања годишњице рођења писца Мике Антића, чији су се стихови читали у паузама музичког програма. Базар је окупио 330… »

Летње рачунање времена 25. марта

РТВ 16.03.2018
БЕОГРАД - Летње рачунање времена почиње 25. марта, када часовнике треба померити са један сат унапред. Министарство привреде је саопштило да, на основу Закона о рачунању времена, летње рачунање времена у 2018. години… »

Радовановић: Повећан број вакцинисаних, епидемија јењава

РТВ 16.03.2018
БЕОГРАД - Епидемиолог Зоран Радовановић изјавио је данас да је последњих месеци повећан број вакцинисаних, додајући да треба очекивати да епидемија малих богиња полако јењава. Радовановић је казао да је у марту епидемија… »

У Станишићу и Риђици убијено десетине свиња због бруцелозе, одгајивачи негодују

РТВ 16.03.2018
СОМБОР - У селима Станишић и Риђица крај Сомбора због бруцелозе убијено је неколико десетина свиња. Међутим, одгајивачи свиња имају низ примедби на рад ветеринара и инспекције на терену и то је разлог што траже независну… »

Оде Броз, али остаде Плави воз - за носталгичну вожњу до Сремских Карловаца, а и шире

РТВ 16.03.2018
БЕОГРАД, СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је Плави воз одлична идеја за промоцију туризма у нашој земљи. "Ово је сјајна идеја Колор прес групе и људи који се из магазина "Хелло… »