Извор: Спутник архива вести 16.03.2018

Словенија предала тужбу против Хрватске

Спутник 16.03.2018
Словенија је предала писмо Европској комисији са предлогом покретања тужбе против Хрватске због непоштовања арбитражне одлуке о граници. Предајом тог писма формално би требало да почне рок од три месеца у којем би Комисија… »

Додик: Већина Срба у РС би се изјаснила за припајање Србији

Спутник 16.03.2018
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да би се већина Срба у Српској на референдуму, када би он био одржан, изјаснила за припајање РС Србији. „Гурнути смо у БиХ, то место нам је наметнуто као морање… »

„Аманет“ — нова иницијатива у Црној Гори да се СПЦ одузму цркве и манастири

Спутник 16.03.2018
У Црној Гори се поново покрећу активности за одузимање цркава и манастира Српској православној цркви. Овог пута је то петиција, а иницијатива је названа „Аманетом“, уз поруку да без решавања питања статуса црногорских… »

Научници коначно открили: Шта је старије — кокошка или јаје?

Спутник 16.03.2018
Научници универзитета Шефилд и Варвик су, чини се, нашли одоговор на питање свих питања: шта је старије, кокошка или јаје, пише британски „Дејли мејл“. На најчешће постављено питање од постанка света људи у… »

НАСА на мукама: Наше летелице неће моћи да униште астероид који лети ка Земљи

Спутник 16.03.2018
Насине летелице највероватније неће моћи без употребе нуклеарне силе да униште огроман астероид који лети ка Земљи, упозоравају научници. Упозорење долази од Америчког националног тима за планетарну безбедност, а односи се… »

Хоће ли НАТО напасти Русију

Спутник 16.03.2018
Случај тровања бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља нова је инсценација по угледу на Рачак и Маркале, који би требало да послужи стварању што јачег антируског савеза. Коментаришући изјаву генералног секретара… »

Русија бира шефа државе

Спутник 16.03.2018
У Русији се у недељу одржавају председнички избори, на којима грађани бирају седмог по реду шефа државе. У трци за председничку функцију је осам кандидата, али је главни фаворит актуелни председник Владимир Путин, коме ће… »

Спутњик — трн у оку Вашингтона

Спутник 16.03.2018
Чини ми се да је Вашингтон фрустриран што медији који се финансирају из америчког буџета немају такав утицај у Србији, а да је порука Пентагона да ће се САД свим силама борити против руског утицаја у нашој земљи… »

Ђина Хаспел — враћа ли се ЦИА провереним методама мучења

Спутник 16.03.2018
Од тренутка када је Трамп одлучио да унапреди Ђину Хаспел, која је раније била заменица директора ЦИА, и постави је на место шефице обавештајне службе, многи стручњаци широм света изражавају своју дубоку забринутост због… »

Лавров: Америка би да обезвреди руски нуклеарни потенцијал

Спутник 16.03.2018
Размештање глобалног система противракетне одбране САД има циљ да обезвреди стратешки нуклеарни потенцијал Русије, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. Он је подсетио да је након иступања САД из Споразума о… »