Култура архива вести 16.03.2018

Бенкси муралом протестује против затварања турске уметнице

Радио 021 16.03.2018
Британски улични уметник Бенкси направио је нови мурал у Њујорку, у коме протестује због затварања турске сликарке и новинарке Зехре Доган. Доган је ухапшена када је насликала слику на којој је приказана турска застава како… »

Вукосављевић: Народни музеј биће отворен на Видовдан

РТВ 16.03.2018
БЕОГРАД - Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је да ће Народни музеј бити свечано отворен на Видовдан, 28. јуна, чиме ће "бити исправљена невероватна неправда која је нанета културном животу". "Ако… »

Гроздани Олујић награда "Бора Станковић"

РТВ 16.03.2018
БЕОГРАД - Награда "Борислав Станковић" за 2017. годину додељена је Гроздани Олујић за целокупно дело, са посебним освртом на прошлогодишњи роман "Преживети до сутра", који је објавила Српска књижевна задруга из Београда… »

Аца Селтик: Укрстићемо инструменте са музичарима у Ирској

Б92 16.03.2018
Чланови бенда "Ортходокс Целтс", после 25 година бављења ирском музиком, у априлу ће коначно посетити Ирску и како истиче фронтмен Александар Петровић "укрстити инструменте са музичарима на острву чију музичку традицију… »

Конкурс за програме у Културном центру Србије у Паризу

РТВ 16.03.2018
БЕОГРАД - Министарство културе и информисања расписало је Конкурс за пројекте у Културном центру Србије у Паризу, а право учешћа имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе… »

Чувена лепотица је три пута покушала да се убије: Трудноћу је поредила са тумором, а ни данас не воли сина!

Курир 16.03.2018
Брижит Бардо упамћена је по лепоти и изузетном таленту, а мало ко зна да је била у дубокој депресији, као и да је чак три пута себи покушала да одузме живот. Како каже, имала је све али била је веома несрећна. "Можете да… »

Неле Карајлић креће на турнеју по САД и Канади

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Легендарни рок музичар др Неле Карајлић вишегодишње одсуство са музичке сцене званично прекида предстојећом турнејом по Канади и САД, као и спотом којим је спонтано забележена енергична изведба старог хита… »

Међународна премијера филма Едерлези рајзинг у Бриселу

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Српски филм “Едерлези рајзинг”, редитеља Лазара Бодроже, имаће међународну премијеру 11. априла на 37. Међународном фестивалу у Бриселу, најавио је данас Филмски центар Србије. Бодрожин деби, у коме главне улоге… »

Никола Станоев: Запад је Србији наметнуо све најгоре (видео)

Правда 16.03.2018
У трећем издању емисије "Форум" која се реализује у сарадњи портала Правда и Народне телевизије гост је био репер и новинар Никола Станоев. Станоев, који је завршио Теолошки факултет, је говорио о урушеном систему вредности… »

Данас је све сведено искључиво на политику

Политика 16.03.2018
Стално нас возе између два апсурдна садржаја, светле будућности и славне прошлости, која се у садашњости никога и не тичу. Култни редитељ Егон Савин потписује своју нову представу „Деведесете” по комаду Горана… »