Извор: Мондо/Свет архива вести 17.03.2018

Путин узвраћа шамар: 23 дипломате назад за Лондон

Мондо 17.03.2018
Руско Министарство спољних послова саопштило је данас да ће у року од недељу дана протерати 23 британска дипломата. Фото: Бета/АП Пхото/Алексеи Друзхинин Дипломате су проглашене нежељеним на тлу Русије, "персона нон грата"… »

Пад моста: Инжењер оставио поруку, нико да чује

Мондо 17.03.2018
Инжењер је оставио гласовну поруку два дана пре рушења моста у Мајамију, у којој је упозорио да је пронађено неко пуцање на једном крају моста, али ту поруку нико није преслушао. Фото: Бета/АП Пхото/Вилфредо Лее Званичник… »

Трагедија на Егеју, утопила се деца

Мондо 17.03.2018
Грчка обалска стража пронашла је тела 12 особа, међу којима и четворо деце, недалеко од обале острва Агатониси у Егејском мору. Фото: МОНДО, Лана Стошић илустрација Обалска стража је најпре јутрос пронашла тела четворо… »

Избори у Русији: Владимир Путин без конкуренције

Мондо 17.03.2018
У Русији се у недељу 18. марта одржавају председнички избори. На руском далеком истоку већ су отворена бирачка места за избор председника Русије. Процењује се да опозиција нема шансе, док Владимир Путин ужива подршку 80… »

Претња: Метак за преговарача о имену Македоније

Мондо 17.03.2018
Почетком недеље у Министарство спољних послова Грчке стигло је писмо у којем се налазио метак. Писмо са очигледном претњом адресирано је на министра Никоса Коцијаса. Фото: Мондо/Горан Сивачки Коцијас је главни преговарач… »

Лавина "појела" скијаше у Алпима, потрага траје

Мондо 17.03.2018
У лавини у швајцарским Алпима у близини границе са Француском и Италијом погинуо је један скијаш, а за три особе се још трага, саопштила је данас швајцарска полиција. Фото: АП Пхото/Франк Аугстеин Илустрација Полиција у… »

Пао авион код Маниле, седам мртвих

Мондо 17.03.2018
У паду мањег авиона на кућу северно од филипинске престонице Маниле погинуло је најмање седам особа, изјавили су данас званичници. Према ријечима званичника филипинске Администрације за цивилно ваздухопловство (ЦААП) Ерика… »

Бежао полицији на аутопуту, двоје мртвих

Мондо 17.03.2018
Најмање две особе су погинуле а седморо је повређено када је возач аутомобила, у коме су наводно били илегални мигранти, изгубио контролу над возилом бежећи од полиције на аутопуту у Грчкој. Фото: МОНДО/Гордана Бојанић… »