Извор: Вечерње новости/Свет архива вести 17.03.2018

Случај Скрипаљ: Одакле потиче отров "новичок"

Вечерње новости 17.03.2018
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да највероватнији извор "новичока" може бити сама Британија, или Чешка, Словачка и Шведска. Портпаролка руског Министарства спољних послова… »

Инжењер пре пада оставио поруку са упозорењем о "пуцању" на мосту (видео)

Вечерње новости 17.03.2018
Инжењер је оставио гласовну поруку два дана пре рушења моста у Мајамију, у којој је упозорио да је пронађено неко пуцање на једном крају моста. Инжењер је оставио гласовну поруку два дана пре рушења моста у Мајамију, у… »

Утопило се 14 имиграната, међу њима и четворо деце

Вечерње новости 17.03.2018
Грчка обалска стража пронашла је тела шест особа, укључујући четворо деце, недалеко од обале острва Агатониси у Егејском мору, након што се преврнуо брод који је кријумчарио мигранте. Грчка обалска стража саопштила је… »

Британија: Отказано око 120 летова због снежне олује

Вечерње новости 17.03.2018
Око 120 летова са британских аеродрома Хитроу и Гетвик отказано је данас због снежне олује, а издато је и упозорење возачима да буду опрезни на путевима. Око 120 летова са британских аеродрома Хитроу и Гетвик отказано је данас… »

Меркел: ЕУ у одлучујућој фази

Вечерње новости 17.03.2018
Немачка канцеларка Ангела Меркел сматра да се ЕУ налази у одлучујућој фази и најављује да ће на идућем Савету уније по први пут бити разговарано о будућим односима са Великом Британијом. Немачка канцеларка Ангела Меркел… »

Уганда: Погинула стјуардеса, испала из авиона на писти

Вечерње новости 17.03.2018
Авио-компанија "Емирати" саопштила је да је преминула стјуардеса која је испала из авиона на писту, док је стајала на излазу за хитне случајеве. Авио-компанија "Емирати" саопштила је данас да је преминула стјуардеса која је… »

Два дана пред пензију: Сешнс дао отказ бившем директору ФБИ Мекејбу

Вечерње новости 17.03.2018
Амерички државни тужилац Џеф Сешнс дао је отказ бившем директору ФБИ Ендрјуу Мекејбу, два дана пред планирани датум одласка Мекејба у пензију. Амерички државни тужилац Џеф Сешнс дао је отказ бившем директору ФБИ… »

Претње и метак у писму за Никоса Коцијаса

Вечерње новости 17.03.2018
Почетком недеље у Министарство спољних послова Грчке стигло је писмо у којем се налазио метак, а према писању тамошњих медија, писмо је било намењено министру Никосу Коцијсу, који води преговоре о имену Македоније… »

Словачка: 18 особа повређено у судару воза и локомотиве

Вечерње новости 17.03.2018
У судару путничког воза и локомотиве на западу Словачке повређено је 18 особа, од чега су три особе задобиле теже повреде и задржани су у болници. У судару путничког воза и локомотиве на западу Словачке повређено је 18… »

Најмање седам људи погинуло у паду малог авиона на кућу

Вечерње новости 17.03.2018
Најмање седам људи данас је изгубило живот када се мали авион срушио на кућу северно од филипинске престонице Маниле. Најмање седам људи данас је изгубило живот када се мали авион срушио на кућу северно од филипинске… »