Дијана Вукомановић: Власт зауставља развој Ниша у корист стране компаније

Бета 04.04.2018

Чланица Председништва Народне странке Дијана Вукомановић изјавила је данас да власт преузимањем контроле над нишким аеродромом "директно зауставља" развој Ниша као саобраћајног чворишта за рачун француског концесионара београдског аеродрома "Никола Тесла".

"Немогуће је обуздати логику тржишта. Ако путници из Србије не буду могли да користе услуге јефтиних авиокомпанија са аеродрома 'Константин Велики' у Нишу, који је од Београда удаљен 240 километара, они ће отићи на аеродром у Темишвару, удаљен 160 километара од Београда", рекла је Дијана Вукомановић телевизији Н1.

Дијана Вукомановић је навела да је министарка саобраћаја Зорана Михајловић јуче у Нишу наступила у улози политичког комесара Српске напредне странке.

"Зорана Михајловић је рекла да је нишки аеродром Граду Нишу и Нишлијама свилени гајтан око врата. То говори о рефлексу власти да дискреционо одлучује којем ће страном инвеститору обезбедити боље услове", рекла је Дијана Вукомановић.

Дијана Вукомановић је навела да власт неће да објави садржај концесионог уговора о аеродрому "Никола Тесла" па је јавности непознато шта пише у том документу.

(Бета, 04.04.2018)

Кључне речи

Повезане вести »

Политика, најновије вести »