Извор: Мој Нови Сад архива вести 05.05.2018

Време данас: Топло са могућом кишом крајем дана, у НС највиша дневна 29°Ц

Мој Нови Сад 05.05.2018
У Србији ће у суботу 5. маја бити топло уз дуже сунчане периоде и развој облака поподне који могу условити локалне пљускове с грмљавином. Већа шанса за кишу је у западним пределима, крајем дана киша је могућа и на… »

Путеви затворени због најаве да ће се одржати забрањени скуп у Хртковцима

Мој Нови Сад 05.05.2018
Грађани Србије су још једанпут таоци Војислава Шешеља – овог пута због његове најаве да неће одустати од одржавања забрањеног скупа у Хртковцима 6. маја, 26 година након што је одржао скуп у том месту због којег је… »

Конкурс за упис деце у државне вртиће у Новом Саду траје до 9. маја

Мој Нови Сад 05.05.2018
Ове године у вртићима Предшколске установе "Радосно детињство" има места за 1.561 малишана. У јаслицама, односно за децу од шест месеци до три године, слободна су 724 места, док је за децу од треће до седме године на… »

Дом здравља "Нови Сад": Бесплатна предавања за дијабетичаре

Мој Нови Сад 05.05.2018
Саветовалиште за дијабетес Дома здравља организује предавања једном недељу, у објектима "Лиман" и "Јован Јовановић Змај". Сви пацијенти у Саветовалишту свакодневно имају могућност да добију упутства о правилној исхрани… »

Лончар: Посао у Србији за 100 најбољих дипломаца медицинских факултета

Мој Нови Сад 05.05.2018
На заједничком састанку декана медицинских факултета и министра здравља Златибора Лончара договорено је да у наредних неколико недеља 100 најбољих дипломаца медицинских факултета добиће посао у здравственим установама у… »

Стеван Мољац у угоститељству од средње школе, а од недавно у ту сферу увео и бициклизам

Мој Нови Сад 05.05.2018
Статистика каже да је сваки трећи млади човек од тридесет година без посла, да већина младих напушта Србију или жели да је напусти. Са друге стране у овом граду постоје и они који су попут Стевана Мољца који има чак… »

"Пешачимо у природи": У недељу 6. маја шетња од Буковца до Парагова

Мој Нови Сад 05.05.2018
Планинарско смучарско друштво "Железничар" из Новог Сада и "Вилина водица" из Буковца у недељу организује редовну акцију "Пешачимо у природи". Планирана стаза је: Буковац – Масна ћупа – Иришки венац – Парагово… »

ИСТРАЖИВАЊЕ: Колико брза храна утиче на неплодност код жена?

Мој Нови Сад 05.05.2018
Исхрана богата масноћама, шећером и солима може значајно утицати на промене у организму, показала је студија аустралијских научника. Истраживањем је утврђено да редовно конзумирање брзе хране удвостручује опасност од… »

"Новости": Иако је поскупело, гориво се продаје јефтиније

Мој Нови Сад 05.05.2018
Ко је наточио гориво пре првомајских празника платио је више него они који су у четвртак танковали своје резервоаре без обзира што је на скоро свим бензинским пумпама у Србији гориво поскупело од једног до седам динара по… »

Привремена измена саобраћаја возова на новосадској прузи

Мој Нови Сад 05.05.2018
Због инфраструктурних радова на Жежељевом мосту, од 7. маја у 23.25 часова до 8. маја у 14.45 часова, доћи ће до привремене измене саобраћаја возова. За путнике међународних возова који полазе из станице Београд за Беч у… »