Војводина архива вести 05.05.2018

Грађани градитељи малих јавних површина

Дневник 05.05.2018
Конкурс „Нова места – Микрогрантинг” за уређење малих јавних површина у Новом Саду и зони која обухвата Сремске Карловце, Беочин и Ириг, отворен је до 20. маја. У оквиру тога грађани имају прилику да сами изаберу… »

Белоцркванин због ватерпола одраста у Крагујевцу

Дневник 05.05.2018
БЕЛА ЦРКВА: Белоцрквани рано пропливају, вежу се за језеро и ВК „Језеро“ и почињу да маштају о високим дометима у овом нашем трофејном спорту. Неки промене интересовања, а кад неко са 14 година због овог спорта оде из… »

Кикиндска сувача у пројекту прекограничне сарадње

Дневник 05.05.2018
КИКИНДА: Конзервација и рестаурација комплетног дрвеног механизма Суваче у Кикинди и доградња нових садржаја за обогаћење туристичке понуде финансираће се у оквиру пројекта „Млинови који мељу, путеви који спајају”… »

Стеван Мољац у угоститељству од средње школе, а од недавно у ту сферу увео и бициклизам

Мој Нови Сад 05.05.2018
Статистика каже да је сваки трећи млади човек од тридесет година без посла, да већина младих напушта Србију или жели да је напусти. Са друге стране у овом граду постоје и они који су попут Стевана Мољца који има чак… »

Врбас: Повећан број интервенција због уједа крпеља

РТВ 05.05.2018
ВРБАС - Првомајски празници и лепо време измамили су многе Врбашане у природу. Иако се у општини Врбас популарна одмаралишта и игралишта редовно третирају против крпеља, због нешто блаже зиме, уочен је повећан број ових… »

На који начин остварити зараду у ратарској производњи?

РТВ 05.05.2018
СОМБОР - Пролећна сетва, на укупно два и по милиона хектара у Србији, полако се приводи крају. Традционално доминира кукуруз и то на око миллион хектара. У војвођанском селу Чонопља смо покушали да сазнамо на који начин… »

Стиже дуго очекивани асфалт у Улицу братства-јединства

Дневник 05.05.2018
БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Радови на изградњи асфалтног пута у Улици братства-јединства у Банатском Аранђелову почели су крајем априла и требало би да се убрзо заврше. Посао је поверен фирми „Градитељ НС” из Новог Сада, а како… »

У Шиду отворена канцеларија за смањење сиромаштва

Дневник 05.05.2018
ШИД: На основу споразума са Удружењем грађана „Дуга” из Аде о учешћу у донираном пројекту, шидска општина отворила је Канцеларију за смањење сиромаштва. Реч је о пружању интегрисаних социјалних услуга и ширењу… »

"Пешачимо у природи": У недељу 6. маја шетња од Буковца до Парагова

Мој Нови Сад 05.05.2018
Планинарско смучарско друштво "Железничар" из Новог Сада и "Вилина водица" из Буковца у недељу организује редовну акцију "Пешачимо у природи". Планирана стаза је: Буковац – Масна ћупа – Иришки венац – Парагово… »

ИСТРАЖИВАЊЕ: Колико брза храна утиче на неплодност код жена?

Мој Нови Сад 05.05.2018
Исхрана богата масноћама, шећером и солима може значајно утицати на промене у организму, показала је студија аустралијских научника. Истраживањем је утврђено да редовно конзумирање брзе хране удвостручује опасност од… »