Извор: РТВ/Војводина архива вести 09.05.2018

Пораст броја срчаних обољења

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Инфаркт миокарда је најзаступљенији у Србији и у протеклој деценији влада права епидемија, док тренд обољевања расте. Забрињавајућа чињеница је и да од срчаних обољења све чешће обољевају млађе особе… »

Археоботнаичка башта чува сећање на живот у праисторији

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Веровали или не, у Новом Саду се на посебан начин чува традиција и сећање на начин живота људи у праисторији. Најбољи сведок тог доба јесте археоботаничка башта у Музеју Војводине, јединствена у овом делу… »

"Обично, а врхунски" представља младог музичара

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Најновија емисија "Обично, а врхунски" представиће Звекић Павла. Павле има 16 година, ученик је другог разреда Средње музичке школе у Суботици, одсека за џез. Са само шеснаест година компонује по узору на… »

У Суботици обележен "Дан Европе"

РТВ 09.05.2018
СУБОТИЦА - Поводом Дана Европе, у Суботици је данас отворен "ЕУ Инфо кутак". Овом приликом промовисани су ЕУ програми "Европа за грађане и грађанке", "Ерасмус плус" и "Креативна Европа", који пружају различите могућности за… »

Нови спортски терени у Шиду

РТВ 09.05.2018
ШИД - У Шиду, једном од градова који су претрпели највећи терет мигрантске кризе у Србији, данас су отворени нови спортски терени, захваљујући Америчкој агенцији за међународни развој, тиму Уједињених нација за развој и… »

У емисији "Ја бирам" о козметичком техничару

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Замислите да се бавите послом који подразумева лепу атмосферу и свакодневни осећај задовољства када неког улепшате или му помогнете да се боље осећа. Јесте медицина, али је она овде у служби правилне неге и… »

Блашко Марковић - зидар који је зидао ноте и речи

РТВ 09.05.2018
СОМБОР - Радо певану, незваничну сомборску химну, песму "У том Сомбору", пре више од 100 година, написао је Блашко Марковић, на првом месту раднички синдикални вођа, потом зидарски мајстор и на концу врсни музичар, прим. -… »

За економско оснаживање жена из избегличких породица четири милиона

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине доделио је данас прве уговоре о помоћи за економско оснаживање жена из избегличких и расељеничких породица на територији Војводине… »

Грејс Џонс у Новом Саду и пре Ексита

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Мерлинка фестивал по четврти пут гостује у Новом Саду од 18. до 20. маја у Музеју савремене уметности Војводине и доноси шест филмова, међу којима и популарни британски документарац "Грејс Џонс: Црвено светло и… »

Сремска Митровица унапређује борбу против трговине људима

РТВ 09.05.2018
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - У Сремској Митровици у наредном периоду ће деловати још једно радно тело, а овај пут у области борбе против трговине људима, речено је на данас одржаном састанку у Градској кући, чији је координатор… »