Извор: Политика архива вести 06.06.2018

За обнову становништва: Свака друга жена да има троје деце

Политика 06.06.2018
Да бисмо обновили становништво у Србији потребно је да скоро свака друга жена има троје деце, казала је данас министарка без портфеља задужена за демографску политику Славица Ђукић Дејановић. Она је навела да је од 2001. до… »

„Фијат” уложио у Србију 1,4 милијарде евра – планира и више

Политика 06.06.2018
Италијани не намеравају да се повуку са српског тржишта мада им ове године истиче уговор о заједничком улагању у крагујевачку фабрику, у којој имају 67 одсто удела. „Фијат” је инвестирао више од 1,4 милијарде евра у… »

Весић кандидат СНС за заменика градоначелника Београда

Политика 06.06.2018
Градски одбор СНС из Београда одлучио је једногласно да за заменика градоначелника предложи Горана Весића. За чланове Градског већа СНС ће предложити Драгомира Петронијевића, Тању Поповић, Стеву Марушића, Милоша… »

Приштина и Тирана објединили царине

Политика 06.06.2018
ПРИШТИНА - Косовски парламент усвојио је споразум о обједињавању царина Приштине и Тиране, јавља портал „Јуропијан Вестерн Балканс”. Како наводи, за споразум је у уторак гласало 67 посланика, један је био против, док је… »

Хан: Два нова поглавља за Србију нису нереална

Политика 06.06.2018
БРИСЕЛ - Европски комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан каже да је Србија добро напредује у преговорима са Европом унијом иначе, према његовим речима, не би било могуће отварање нових поглавља у јуну. „Мислим да… »

Меркел: Нема више ограничења за депортацију Авганистанаца

Политика 06.06.2018
БЕРЛИН – Немачка влада не види више разлог да се уздржава од депортовања људи за Авганистан из безбедносних разлога, изјавила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел. „С наше тацке гледишта, ограничења не… »

Путин: Санкције неће обуздати развој Русије

Политика 06.06.2018
МОСКВА – Санкције неће моћи да „обуздају” развој Русије нити да је лише њеног суверенитета, изјавио је руски председник Владимир Путин и поручио да ће Русија или бити суверена земља или је неће ни бити. „Не… »

Грчка и Мађарска у средишту преваре великих размера

Политика 06.06.2018
БРИСЕЛ – Европска служба за сузбијање превара (ОЛАФ) сумња да су Грчка и Мађарска у средишту вишемилионске преваре, која се односи на увоз кинеске одеће и обуће, потцењене вредности, посредством инфраструктуре новог… »

Због сусрета Трампа и Кима затвара се ваздушни простор Сингапура

Политика 06.06.2018
СИНГАПУР – Ваздушни простор изнад Сингапура биће затворен током самита САД и Северне Кореје следеће недеље, јавља Ројтерс позивајући се на упозорење које су издале власти из авијације. Ова југоисточна азијска држава… »

БИП-у забрањена реклама за пиво

Политика 06.06.2018
РЕМ обавестио медије да прекину емитовање спота у коме се чују стихови песме за децу Душана Радовића „Здравица”. – Произвођач поручио да ће се жалити и да песма, по њиховом мишљењу, није дечја. Сви медији који… »