Култура архива вести 06.06.2018

Отворен филмски фестивал на Палићу

Пресс 06.06.2018
Палић – Уручењем награде „Александар Лифка” Срђану Карановићу за изузетан допринос европској кинематографији из руку Мире Бањац, чланице Савета Фестивала, у суботу увече на Летњој позорници на Палићу почео је… »

Сликар боје, лепоте и доброте

Данас 06.06.2018
Ретроспективна изложба ужичког сликара Рада Верговића Ретроспективна изложба Рада Верговића, угледног ужичког академског сликара, која је пре неки дан отворена у Градској галерији Ужице, може се погледати до половине… »

Мотовун: 'Педесет година' Мустафи Надаревићу и Радету Шербеџији

Ал Јазеера 06.06.2018
Двојица бардова хрватског и екс-југословенског глумишта су обиљежили кинематографску хисторију, предајући јој се безрезервно. Најстарија награда Мотовун Филм Фестивала "Педесет година" ове године одлази у руке двојице бардова… »

Мирјана Карановић: Упркос најлуђим сновима никад нисам мислила да ћу постати филмска глумица

Недељник 06.06.2018
Мирјани Карановић и Богдану Диклићу данас је уручен Златни печат Југословенске кинотеке. Мирјани Карановић и Богдану Диклићу данас је уручен Златни печат Југословенске кинотеке. Тачно на дан када Југославенска кинотека… »

Аплаузи и овације за представу "Моја ти"

Недељник 06.06.2018
За представу " Моја ти " Олге Димитријевић у режији Александре Милавић Дејвис изведена синоћ пред препуном салом у Бања Луци. Комад " МОЈА ТИ " се бави проблемом старосне, идеолошке и сексуалне, те родне дискриминације… »

Проговорила о проблему са којим се суочила: Позната глумица открила због чега увек носи турбан! Разлог је застрашујућ…

Курир 06.06.2018
Позната глумица Џада Пинкет Смит, јавности познатија као супруга чувеног Вила Смита, проговорила је о проблему са којим се суочава већ неко време, а ти је нагло опадање косе. Џада се дуго поносила својом тамном, дугом… »

Звезде певају звезде 3 Неверне бебе учествују у пројекту Радиа С

Курир 06.06.2018
Наставља се пројекат Радиа С „Звезде певају звезде 3“ - Више песама које волиш. Данас је премијерно представљена песма Даире коју су у својој верзији извеле Неверне бебе, а у оригиналу је то легендарни бенд Смак. Милан… »

Кустурица: Присуствујемо крају филма

Б92 06.06.2018
Другог дана међународног скупа "Београдски контрапункт" у Југословенској кинотеци, посвећеног позитивним и негативним странама технолошког напретка, чули су се занимљиви погледи на ту тему, од тога да се на кинеским пијацама… »

Била је веома популарна југословенска глумица: А онда је њену каријеру прекинула ужасна трагедија! Цео регион и данас плаче…

Курир 06.06.2018
Ена Беговић била је веома популарна југословенска глумица током осамдесетих и деведесетих година, а онда је њен пут прекинула ужасна трагедија. Она је играла у бројним филмовима, попут "Пад у Италији", "Чаруга", "Четвероред"… »

Беже од друштвених мрежа главом без обизира: Ове славне личности не подносе Инстаграм, Фејсбук и Твитер!

Курир 06.06.2018
У јеку популарности Инстаграма и Твитера, и холивудски глумци освајају ове друштвене мреже. Али, постоје и они који упорно од тога беже. Анђелина Џоли Пре неколико година, Анђелина Џоли је први пут посетила Амазон.цом… »