Извор: Јужне вести архива вести 14.06.2018

Нестао новинар који је истраживао убиство Оливера Ивановића, удружења траже интензивну потрагу

Јужне вести 14.06.2018
"Поло" новинара Стефана Цветковића пронађен је синоћ у Белој Цркви, а оно што је забринуло јавност и новинарска удружења је мотор аутомобила који је био упаљен и врата која су остављена отворена. Очевици су испричали и… »

У Нишу међународна конференција о последицама НАТО бомбардовања

Јужне вести 14.06.2018
Научни радови о последицама НАТО бомбардовања Југославије осиромашеним уранијумом биће изложени на међународном симпозијуму који се одржава 18. јуна у амфитеатру Универзитета, у згради Бановине. Овај скуп, како тврде… »

Због хаварије нема воде око техничких факултета

Јужне вести 14.06.2018
У току су радови на поправци квара на водоводној мрежи у Улици Александра Медведева у Нишу која се реконструише, кажу у Јавно-комуналном предузећу Наиссус. Напомињу да би требало да буду завршени до 15 сати, а до тада око… »

Директор Топлане запослио већника без конкурса јер је проценио да им треба Милошевић

Јужне вести 14.06.2018
Већ месец дана у нишкој Топлани ради већник Милош Милошевић, који је у Градској кући надлежан, између осталог, управо за рад овог јавног предузећа. Први човек Топлане Предраг Милачић је казао да је као директор… »

Станари: Грејање треба да буде 40 до 50 % јефтиније

Јужне вести 14.06.2018
Кроз рационализацију, уштеде, рекордно смањење цена које је нишка Топлана, како тврде, једина урадила прошле сезоне, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и директор Топлане Предраг Милачић описивали су пословање овог… »

Једна јединица крви може да спаси 3 живота

Јужне вести 14.06.2018
Онима који су најредовнији у хуманом гесту спасавања живота, односно добровољном давању крви, нишки Црвени Крст одао је признање. Из ове организације, на Светски дан добровољних давалаца крви, кажу да је свако од ових 24… »

Родитељи тврде да “Пчелица” после 15. јуна исписује предшколце из вртића

Јужне вести 14.06.2018
И док родитељи предшколаца који иду у обданишта нишке "Пчелице" кажу да им је из ове установе речено да њихова деца неће моћи да иду у вртић од 15. јуна и да су им само уручене исписнице, те да ће до 1. септембра… »

У новом “Зумирању” о томе где је Србија у новом хладном рату

Јужне вести 14.06.2018
Како ће сукоби и нетрпељивости међу појединим државама на свим странама света утицати на Србију, у емисији Зумирање говорили су извршни директор Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Здравко Понош и посланик и… »

Рашиди: ББЦ ми је одредио каријеру

Јужне вести 14.06.2018
Кратак интервју са познатим македонским новинраром Назимом Рашидијем, о његовим новинарским почецима, извештавању за ББЦ и њиховим професионалним стандардима. Разговор је водила новинарка НовеТВ Искра Манојлоска.… »

У Раднички стигао нападач из Босне

Јужне вести 14.06.2018
Из словачког Ружомберока, тима који је прошле сезоне стигао до трећег кола квалификација за Лигу Европе, кажу у Радничком, стигао је нападач на “Чаир”. Замена за Милана Павкова, који се вратио у Црвену звезду је Нермин… »