Балкан архива вести 26.06.2018

Одлука Иванова неће утицати на примену споразума са ГР

Студио Б 26.06.2018
Влада Македоније саопштила је данас да одлука председника Ðорђа Иванова да не потпише Закон о ратификацији споразума са Грчком о новом имену те бивше југословенске републике неће утицати на имлементацију тог договора… »

Луксембург, усвојени закључци о Србији

РТС 26.06.2018
Савет министара ЕУ у Луксембургу усвојио је закључке о Србији. Поздравља досадашњи напредак у преговорима о чланству, али позива Београд да убрза реформе владавине права. Македонији и Албанији европски министри су обећали… »

Потпуковнику одређен притвор од 72 сата: Хусовић осумњичен за покушај убиства

Курир 26.06.2018
Потпуковнику Војске Црне Горе Емину Хусовићу, који је јуче пуцао у просторијама Министарства одбране, након саслушања у тужилаштву, одређен је притвор до 72 сата. Хусовић већ данас бити приведен код истражног судије… »

Заев обећао да ће поднети оставку ако референдум о договору са Грчком не успе (фото)

Телеграф 26.06.2018
Према његовим речима, важно је да чланице ЕУ и НАТО пошаљу поруку охрабрења Македонији. Македонски премијер Зоран Заев изјавио је да је уверен да ће референдум о договору са Грчком око имена бити успешан, а да ће ако не… »

Британски званчник: Поједини политичари у БиХ се праве Енглези

Нови магазин 26.06.2018
Високи британски званичник Мор изјавио је да из његове земље у БиХ стиже 40 војника са задатком да надгледају безбедносну ситуацију а не да шпијунирају. Председник Републике Српске Милорад Додик, с друге стране, поновио је… »

Деведесетих је Београд био агресор, а Хрватска жртва: Пленковић вређао Србе због Шешеља, изазвао буру у Европском…

Телеграф 26.06.2018
Српска парламентарна делегација затражила је и хитан састанак након непримереног обраћања премијера Пленковића посланицима ПС СЕ, али и нереаговања председнице. Хрватски премијер Андреј Пленковић данас је изазвао праву буру… »

„Све спремно за опозив Иванова, чека се прави тренутак“

Спутник 26.06.2018
Посланик Демократске уније за интеграције Артан Груби изјавио је да је „све спремно за опозив“ председника Македоније Ђорђа Иванова. Он је додао да се чека „прави тренутак“ како би та иницијатива била прослеђена… »

Провокације: И Месић и Готовина склопили орла

Мондо 26.06.2018
Провокацијама склапањем руку у симбол "албанског орла" придружили су се и бивши председник Хрватске Стјепан Месић и Анте Готовина. Фото: Лаурент Гиллиерон/Кеистоне виа АП Друштвеним мрежама круже њихове слике подршке… »

Фифа казнила Хрвате због испада навијача

РТС 26.06.2018
Хрватски фудбалски савез кажњен је од ФИФА са 13.000 швајцарских франака због инцидената навијача током утакмице против Аргентине на Светском првенству у Русији. ФИФА је санкционисала ХНС због туче хрватских присталица, као и… »

Велики пожар у ромском насељу код Тивта: Изгореле бараке, аутомобили и камиони (фото)

Курир 26.06.2018
У великом пожару који је јутрос око један сат избио у неформалном ромско-египћанском насељу Ловања код Тивта, причињена је већа материјална штета, али се на срећу све завршило без људских жртава. Према речима… »