Извор: Блиц/Друштво архива вести 26.06.2018

Већа улагања у екологију убрзала би привредни раст Србије за најмање 0,5 одсто

Блиц 26.06.2018
Годишње повећање издвајања из буџета за заштиту животне средине за око 1,3 одсто бруто домаћег производа (БДП), односно за око 500 милиона евра, довело би до убрзања привредног раста Србије за најмање 0,5 процентних… »

Упозорење метеоролога: Овако је било у Србији пре десетак дана, хоће ли се сутра поновити исте сцене

Блиц 26.06.2018
У Србији се сутра очекује већа количина падавина, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ), а најкритичније ће бити на западу и југозападу земље. У источним и централним пределима, како се наводи у… »

Четири Гркиње и закључана врата кућа уништиле С.А.Б травел

Блиц 26.06.2018
Власник агенције С.А.Б. травел Стеван Буђић каже да су проблеми агенције почели када власници закупљених и плаћених кућа у Грчкој нису хтели да приме туристе. Иако је каже свестан да то путнике који су остали без… »

"Родитељи и кад примете да им се дете дрогира, не желе да погледају истини у очи"

Блиц 26.06.2018
Директорка Специјалне болнице за болести зависности у Драјзеровој Мира Ковачевић изјавила је данас да расте број младих који пробају или имају било каква искуства са психоактивних супстанцама, али да то не значи да аутоматски… »

Дејановић: Алармантно је што толико младих жели да оде из Србије

Блиц 26.06.2018
Податак да једна трећина од 11.000 анкетираних студената жели да након завршених студија напусти Србију, те да половина од њих не тражи никакве услове како би евентуално размислила да остане у земљи је алармантан податак и… »

Чека се на граничним прелазима: Опрез у вожњи због падавина у већем делу Србије

Блиц 26.06.2018
Возаче данас, према речима метеоролога, у већем делу Србије очекује промена времена и поновне падавине, што директно утиче на безбедност, па возачи морају бити додатно опрезне, саопштио је Ауто-мото савез Србије. Слаба… »

Кустурица о Косову: Како да једна кућа пристане да буде опљачкана ако може да се брани

Блиц 26.06.2018
Прослављени српски редитељ Емир Кустурица каже да се на територији Косова у овом тренутку догађа једна од највећих пљачки у 20. веку и сматра да актуелно руководство мора да се бори за то богатство и да се избори и за… »

Чувени астронаут тужи своју децу због крађе новца

Блиц 26.06.2018
Чувени астронаут Баз Олдрин тужи двоје деце и њихове бивше пословне менаџере јер су му наводно украли новац, али и за клевету јер говоре да болује од деменције. Тужба, откривена у понедељак, поднета је у Флориди, недељу… »

После грчке, Француска: На путу Македоније ка ЕУ је нова препрека

Блиц 26.06.2018
На предстојећем самиту ЕУ у Бриселу би, између осталог, требало да буде одлуцено и то да ли Македонија може да започне приступне преговоре с тим блоком, али би вето могла да уложи - Француска, наводи данас "Дојче веле". То… »

Младеновић о стању у Србији: Од дроге су зависна и деца од дванаест година

Блиц 26.06.2018
- Пацијенти Клинике за болести зависности Института за ментално здравље су и деца од 12 година - каже начелник клинике Ивица Младеновић и указује да у случају да дете користи наркотике потребно да се лечи "цела породица". Он… »