Извор: Блиц/Друштво архива вести 26.06.2018

"Ово је фрапантно": Школа на матурско вече довела тигра, ђаци у шоку (видео)

Блиц 26.06.2018
Поред тога што је матура за све тинејџере сама по себи незаборавна, за ученике Средње школе "Кристофер Колумбо" из Мајамија, ово је и те како било незаборавно вече. Наиме, тема овогодишње прославе матуре била је… »

Воз је стао код Пожеге, смртоносна цистерна је откачена, а сви трагови воде ка банди крадљиваца горива

Блиц 26.06.2018
Истрага о случају “изгубљене” цистерне на стајалишту Каленићи код Пожеге и даље је у току, али би ускоро мистериозни чвор ко је откачио вагон са 30 тона гаса са композиције могао да буде распетљан. Према сазнањима… »

Владан Радовановић у Галерији РТС

Блиц 26.06.2018
Изложба дела мултимедијалног и вишестраног уметника Владана Радовановића "Воковизуел СП" (специјална поетика) биће отворена вечерас у 19 часова у Галерији РТС, саопштили су организатори. О делу и надасве разноврсном и… »

Погледајте трејлер за домаћи филм о ком сви причају

Блиц 26.06.2018
"Злогоње", дебитански филм Рашка Миљковића о дечаку који је рођен са церебралном парализом, домаћу премијеру имаће 27. септембра а ми вам доносимо ексклузиван трејлер. Ово остварене које је однело прву награду на ТИФФ Кидс… »

Бизаран тренд младенаца у Крагујевцу: Сликају се на гробници стрељаних ђака

Блиц 26.06.2018
Дан када се се љубав крунише браком, један је од оних који се памте до краја живота. Двоје се обећавају једно другом, и тада буквално, постају једно биће, једно тело, и остају најбољи пријатељи и партнери и у добру и злу… »

Анкета: Да ли бисте отишли на захват код нерегистрованог естетског хирурга?

Блиц 26.06.2018
Све већи број људи спреман да из различитих разлога "походи" естетске хирурге без лиценце. Да ли бисте се и ви одлучили на овакав корак и зашто?… »

Македонац је изашао из затвора после 24 године, а сада моли да га врате иза решетака: Размишљам да направим злочин да ме…

Блиц 26.06.2018
Након 24 године проведене у највећем македонском затвору Идризово у Скопљу, Славчо Блажевски (48) из Тетова не зна како да на слободи настави са животом, па моли да га врате назад иза решетака. На слободу је пуштен 22… »

Историјска мистерија: Откуд слике аустралијских какадуа у Европи у 13. веку?

Блиц 26.06.2018
Група научника откриа је најстариије европске илустрације аустралијског какадуа у рукопису из 13. века. Четири цртежа белог какадуа пронађена су у соколској књизи коју је некада поседовао римски цар Фридирх ИИ Хоенштауфен… »

(Видео) Монаси преваранти "држе" центар Београда: Пашћете на њихов широк осмех и молећив поглед, али ако их наљутите...

Блиц 26.06.2018
Изгледају као прави будистички монаси, носе препознатљиву наранџасту одећу и већ данима шпартају центром Београда. Пријатни су, учтиви и насмејани, али има једна ствар због које се тренутно наљуте и бесно вам окрећу… »

Изложбом у част "румунског Кафке" вечерас почиње Београдски фестивал европске књижевности

Блиц 26.06.2018
Изложбом цртежа и фотографија "Из непосредне нестварности" вечерас (19) ће у Дому омладине Београда бити отворен 7. Београдски фестивал европске књижевности. Изложба је посвећена прози „румунског Кафке“ Макса Блехера… »