Извор: Глас Америке архива вести 26.06.2018

Фискални савет: Улагати 500 милиона евра годишње у заштиту животне средине

Глас Америке 26.06.2018
Инвестиције у област заштите животне средине у Србији требало би да се повећају за 500 милиона евра годишње, што је 1,3 одсто бруто домаћег производа, изјавио је председник Фискалног савета Србије Павле Петровић и објаснио… »

Одобрен условни почетак преговора ЕУ са Албанијом и Македонијом

Глас Америке 26.06.2018
Након напете дебате постигнут је концензус о условном одобрењу за почетак приступних преговора Европске уније са Албанијом и Македонијом. "Савет се слаже да отвори пут ка преговорима о придруживању у јуну 2019", стоји у… »

Врховни суд потврдио Трампову забрану путовања

Глас Америке 26.06.2018
Амерички Врховни суд потврдио је у уторак забрану уласка у Сједињене Државе за држављане неколико већински муслиманских земаља, што представља једну од највећих победа председника Доналда Трампа у досадашњем мандату… »

Трамп критиковао Харли Дејвидсон што сели производњу ван САД

Глас Америке 26.06.2018
Председник Доналд Трамп оптужио је произвођача мотора Харли Дејвидсон да је одустао од САД и да сели производне погоне како би избегао нове тарифе ЕУ на моторе произведене у Америци. Трамп је на Твитеру напао чувеног… »

Мичел: САД повећавају ангажман на Западном Балкану

Глас Америке 26.06.2018
Сједињене Државе повећавају ангажман на Западном Балкану, поручио је помоћник америчког државног секретара Вес Мичел на претресу у Сенату о америчкој политици у Европи. "Кроз активну америчку дипломатију и блиску… »

Којих десет земаља су најопасније за жене?

Глас Америке 26.06.2018
ЛОНДОН — Индија је именована за најопаснију земљу у свету за жене, у истраживању које су спровели глобални експерти и које је објављено у уторак. Извештај око 500 ексерата за женска питања, урађен за Фондацију Томсон… »

Сиријски медији: Израелски ракетни удар у близини аеродрома у Дамаску

Глас Америке 26.06.2018
Сиријски државни медији објавили су да су у уторак израелске ракете погодиле циљеве у близини међународног аеродрома у Дамаску. Новинска агенција Сана није помињала штету или жртве, али је рекла да је Израел реаговао као… »

"Нулту толеранцију" готово немогуће спровести

Глас Америке 26.06.2018
Надлежне агенције у САД признале су да нису у стању да спроводе Трампову политику “нулте толеранције” која подразумева хапшење и кривично гоњење свих оних који илегално пређу границу. Кевин Мекелинен из Агенције за… »

У Србији забрињавајући број случајева тортуре

Глас Америке 26.06.2018
У Србији је остварен напредак по питању спречавања и искорењивања свих облика тортуре, али и даље постоји велики број случајва неадекватног поступања према притвореним и затвореним особама, рекли су, између осталог, у… »

Џефри Сакс оштро критиковао политику Доналда Трампа

Глас Америке 26.06.2018
У организацији Центра за међународне односе и одрживи развој (ЦИРСД), у Београду је одржан скуп на коме су се економски, политички аналитичари, као и бивше дипломате и политичари, критички осврнули на тренутна дешавања у… »