Извор: Слободна Европа архива вести 26.06.2018

Скуштина Србије расправља о проналажењу гроба Драже Михаиловића

Слободна Европа 26.06.2018
У Скупштини Србије посланици су у уторак расправљали о амандманима на предлог Закона о ратним меморијалима, приликом чега се повела полемика о томе да ли је потребно пронаћи и обележити гроб генерала Драгољуба Драже… »

Скупља се новац за кажњене швајцарске играче

Слободна Европа 26.06.2018
Убрзо након одлуке ФИФА-е да се репрезентативци Швајцарске Џердан Шаћири (КСхердан Схаqири), Гранит Џака (КСхака) и Стефан Лихтштајнер (Лицхтстеинер) новчано казне због гестикулације двоглавог орла рукама током утакмице са… »

Председник Македоније одбацио споразум о промени имена

Слободна Европа 26.06.2018
Председник Македоније Ђорђе Иванов саопштио је данас (уторак) да је одлучио да не потпише указ за проглашење договора с Грчком који је ратификовао македонски парламент. У образложењу послатом Собрању, Иванов наводи да… »

Берлин тражи од Париза отварање преговора са Македонијом и Албанијом

Слободна Европа 26.06.2018
Грчки министар иностраних послова Никос Коцијас је потврдио је у уторак да су око питања отварања приступних преговора са Макеоднијом и Албанијом, Европка Унија подељена у две групе: на 25 чланица које подржавају отварање… »

Индија најопаснија земља за жене, САД при врху

Слободна Европа 26.06.2018
Индија је најопаснија земља у свету за жене због високог ризика од сексуалног насиља, присилног рада те трговине људима. То је резултат истраживања Ројтерса који је разговарао са 550 експерата. Ратом погођени Авганистан и… »

Србија упутила 'оштар протест' Савјету Европе због Пленковића

Слободна Европа 26.06.2018
Делегација Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе упутила је "оштар протест" председници тог тела Лилијен Мари Паскије и тражила хитан састанак, због, како су навели, "скандалозног" обраћања премијера Хрватске… »

Уставни амандмани на поправном

Слободна Европа 26.06.2018
Препоруке Венецијанске комисије значе да Србија изнова мора да почне рад на измени Устава у области правосуђа, оценили су саговорници Радија Слободна Европа. Венецијанска комисија објавила је мишљење на Нацрт амандмана на… »

ФИФА казнила и Хрватски ногометни савез

Слободна Европа 26.06.2018
Међународна ногометна федерација (ФИФА) казнила је Хрватски ногометни савез (ХНС) с 13.000 швицарских франака (око 83.000 куна или око 11.000 еура) због неколико инцидената навијача за вријеме утакмице против Аргентине. ФИФА је… »

Мектић: БиХ неће бити прихватни центар за мигранте

Слободна Европа 26.06.2018
Драган Мектић, министар сигурности БиХ присуствовао је састанак у Међугорју сазваном због великог прилива мигранта и избјеглица у БиХ. Мектић је нагласио да БиХ неће бити прихватни центар за мигранте и избјеглице. "Ми немамо… »

Амбасадор Русије није добродошао у Поточаре

Слободна Европа 26.06.2018
Посјета Сребреници амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцову, планирана за сутра (сриједа), одгођена је за други пут, потврђено је Фени из Амбасаде Руске Федерације. Између осталог, било је планирано да се током посјете… »