Извор: Вести онлине/Балкан архива вести 26.06.2018

"Одлука Иванова неће утицати на примену споразума"

Вести онлине 26.06.2018
Влада Македоније саопштила је данас да одлука председника Ðорђа Иванова да не потпише Закон о ратификацији споразума са Грчком о новом имену те бивше југословенске републике неће утицати на имлементацију тог договора… »

Зашто се ЕУ поделила?

Вести онлине 26.06.2018
Земље чланице ЕУ подељене су око могућности да дају "зелено светло" Македонији и Албанији за почетак приступних преговора. Жестока дебата 25 земаља чланица са једне и Француске, Холандије и Данске са друге стране, још… »

Потпуковнику Хусовићу притвор до 72 сата

Вести онлине 26.06.2018
Потпуковнику Војске Црне Горе Емину Хусовићу, који је јуче пуцао у просторијама Министарства одбране, након саслушања у тужилаштву, одређен је притвор до 72 сата. Позивајући се на своја сазнања портал РТЦГ, преноси да ће… »

Пленковић оштро извређао Србију у Бриселу: Београд агресор, Хрватска жртва

Вести онлине 26.06.2018
Хрватски премијер Андреј Пленковић данас је вређао Србију у Европском парламенту Савета Европе, када је на крајње непримерен начин изнео скандалозну тврдњу да је током сукоба 90-тих званични Београд био агресор, а Хрватска… »

"Иванов наставља са незрелом политиком, чека се његов опозив"

Вести онлине 26.06.2018
Посланик Демократске уније за интеграције (ДУИ) Артан Груби изјавио је да је "све спремно за опозив" председника Македоније Ðорђа Иванова, али да се чека "прави тренутак" како би та иницијатива била прослеђена Собрању… »

Провокација из Хрватске: Месић и Готовина склопили албанског орла

Вести онлине 26.06.2018
Провокацијама склапањем руку у симбол "албанског орла" придружили су се и бивши председник Хрватске Стјепан Месић и Анте Готовина. Друштвеним мрежама круже њихове слике подршке Албанцима из швајцарске репрезентације… »

Обавештајне агенције БиХ у служби радикалног ислама (7): Муџахедин из Кента убијао и Србе

Вести онлине 26.06.2018
Муџахедини су у Босну дошли још током рата деведесетих и о одреду Ел муџахедин у коме су се борили исписане су књиге и књиге. Међутим, Џевад Галијашевић открива да је већина њих своје активности наставила и касније… »

Дан када је спасена Српска

Вести онлине 26.06.2018
Операција Коридор 92 једна је од најславнијих битака у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и да је питање да ли би било Српске да коридор није успостављен, изјавио је председник РС Милорад Додик на Дугој њиви, где је… »

Додик упозорава: Мигранти Бакирови гласачи!

Вести онлине 26.06.2018
Председник Републике Српске Милорад Додик поново је одбацио могућност смештаја миграната на подручју српског ентитета. Он је оптужио бошњачке странке да мотивишу мигранте да долазе у БиХ како би им доделиле држављанство… »