Za Ravanicu ima zainteresovanih kupaca

Beta 30.07.2018

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić danas je izjavio da ima zainteresovanih za kupovinu fabrike konditorskih proizvoda Ravanica.

"Nadam da će biti više od deset ponuđača koji će učestvovati na javnom nadmetanju za Ravanicu", rekao je Erić.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije za Ravanicu, po ceni od 100.000 dinara, može se podneti najkasnije do sutra.

Ministarstvo privrede nedavno je raspisalo javni poziv za prodaju Ravanice iz Ćuprije, čija je vrednost procenjena na 261.000 evra, a na prodaju je 100 odsto kapitala preduzeća.

 

Rok za podnošenje prijava za učešće na javnom nadmetanju je 10. avgust, a zainteresovani ponuđači dužni su da uplate depozit od 26.100 evra. Otvaranje ponuda zakazano je za 14. avgust.

Direktor Ravanice Miroslav Spasić je rekao da to preduzeće ide u privatizaciju ide bez ikakvih skrivenih dugovanja, da je procena vrednosti fabrike realna i da je urađena potpuno transparentno.

"Kupac će postati stopostotni vlasnik fabrike i njegova obaveza će biti da u naredne dve godine investira u fabriku.

Koliko će to biti ja ne znam, ali očekujem da će biti značajno", rekao je Spasić novinarima.

On je kazao da ta fabrika po produktivnosti zaostaje za konkurencijom u Srbiji pet do deset puta.

Ravanica ima 113 zaposlenih što je, prema rečima direktora, dovoljno da se nastavi postojeća proizvodnja.

Spasić smatra da bi, uz određena ulaganja, produktivnost mogla biti povećana i do pet puta, a da je najveći problem fabrike, koja posluje 60 godina, zastarela proizvodnja.

"Budući vlasnik neće moći da otpusti radnike u naredne dve godine, moraće da poštuje proizvodni program", rekao je Spasić.

Najpoznatiji proizvod Ravanice je "bonžita, a u svom asortimanu ima više od 40 proizvoda, među kojima keks, flips, čokoladne bonbone, perece.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine

(Beta, 07.30.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »