Извор: Б92/Политика архива вести 14.08.2018

Вучић посетио Војнотехнички институт ВИДЕО

Б92 14.08.2018
Београд -- Председник Србије Александар Вучић посетио је Војнотехнички институт, како би се обавестио о степену реализације нових развојних пројеката Института. Он је разговарао са 48 новозапослених инжењера и официра са… »

"Став Меркел исти 10 година, она нас је већ разграничила"

Б92 14.08.2018
Београд -- Председник Србије Александар Вучић изјавио је да цео западни свет, уз изузетке, сматра Косово целовитом, сувереном и недељивом територијом. Он је реаговао на то што се немачка канцеларка Ангела Меркел противи било… »

Тачи: Поздрављам став Меркелове; Дачић: Ево сад и Тачи...

Б92 14.08.2018
Косовски председник Хашим Тачи написао је на Твитеру да поздравља став немачке канцеларке Ангеле Меркел о непроменљивости граница на Западном Балкану. То је, практично одмах, прокоментарисао српски шеф дипломатије Ивица… »

"Одмор у Турској? Нема ме два дана и недостајем им"

Б92 14.08.2018
Београд -- Председник Александар Вучић одбацио је спекулације да је на одмору у Турској и поручио да ће, када буде на летовању, послати фотографију својим критичарима. Како је рекао, Србија тада неће бити у проблемима у… »

Тачи: Да се коригује граница, да се избегне "Српска"

Б92 14.08.2018
Приштина -- Поновно исцртавање граница, чиме би делови Србије с већинским албанским становништвом били део Косова, могло би да оконча тензије између Београда и Приштине. То је изјавио косовски председник Хашим Тачи и… »

Тачи: Да се ујединимо око припајања тзв. Прешевске долине

Б92 14.08.2018
Приштина -- Косовски председник Хашим Тачи захвалио је, путем Фејсбука, "свим лидерима и грађанима" тзв. Прешевске долине. Он се захвалио онима који подржавају “уједињење Прешева, Бујановца и Медвеђе са Косовом, у… »

"Преговарачки процес клинички мртав"

Б92 14.08.2018
Приштина -- Шеф преговарачког тима Приштине Авни Арифи изјавио је да је преговарачки процес Београда и Приштине већ неко време "клинички мртав". Како је рекао, за то су одговорни одговорни Београд и Брисел. Арифи је за… »

"Па, по којим се то принципима распала Југославија?"

Б92 14.08.2018
Београд -- Рано је говорити о томе ко подржава, а ко не подржава идеју разграничења као опцију за решење косовског питања, истиче шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Он наводи да би могао да се сагласи са немачком… »

Србија са "црвеном листом" за косовске званичнике?

Б92 14.08.2018
Приштина -- Приштински медији спекулишу последњих дана да Београд има "црвене листе" на којима се налазе Албанци са КиМ којима није дозвољен улазак у централну Србију. Министарство спољних послова Беџета Пацолија… »

"Криминалци су у затвору, а не на власти као у време ДС"

Б92 14.08.2018
Београд -- Покрет социјалиста је у саопштењу констатовао да Србијом више не владају криминалне групе. То је коментар на захтев Демократске странке да министар унутрашњих послова поднесе оставку због "невиђене ескалације… »