Odbojkašice Srbije osvojile Svetsko prvenstvo

Beta 20.10.2018

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas Svetsko prvenstvo u Japanu, pošto je u finalu pobedila Italiju sa 3:2 u setovima.

Srbija je do prve istorijske zlatne medalje na Svetskom prvenstvu došla rezultatom 21:25, 25:14, 23:25, 25:19 i 15:12.

Selekciju Srbije je do najsjajnijeg odličja u Japanu predvodila Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović upisala 19, a po 10 su dodale Stefana Veljković i Milena Rašić.

U reprezentacije Italije istakla se Paola Egonu sa 33 poena, a Lusija Boseti upisala je 14.

Reprezentativke Srbije su nešto lošije počele utakmicu. Italijanke su u prvom setu bile bolji rival i već u ranoj fazi su stigle do tri poena prednosti.

Stečenu prednost uspevale su da sačuvaju do kraja tog seta i dođu do vođstva od 1:0.

Situacija se skroz promenila u drugom setu, ekipa Zorana Terzića podigla je nivo igre. Napad je profunkcionisao, a i igra u polju bila je na višem nivou, pa je Srbija taj period dobila sa 11 poena razlike - 25:14.

Treći set doneo je najviše neizvesnosti, igralo se poen za poen, da bi Srbije pred sam kraj povela sa 21:19, ali je Italija serijom 4:1, pre svega dobrom igrom u bloku, preokrenul i povela sa 2:1 u setovima.

Srbija je ponovo uspela da uzvrati u četvrtom setu i praktično od početka do kraja bila u vođstvu, pa je tako odluka o novom svetskom prvaku doneta u taj-brejku.

Odlučujući set doneo je mnogo neizvesnosti, prvo je Italija imala dva poena prednosti, pa je Srbija preokrenula u 5:4, ali je Italija na promenu strana otišla pri vođstvu od 8:7.

Reprezentativke Srbije uspele su da preokrenu i u samo završnicu uđu s dva poena prednosti. Poslednjih nekoliko poena vodila se velika borba, u kojoj se bolje snašla Srbija i na kraju slavila sa 15:12.

Ranije danas bronzanu meadlju osvojila je Kina, pobedivši Holandiju sa 3:0 u utakmici za treće mesto.

(Beta, 10.20.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »