Извор: РТВ архива вести 20.10.2018

У Србији од остеопорозе болује 400.000, углавном жена

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - У Србији од остеопорозе, према проценама, болује око 400 хиљада људи, углавном жена. То обољење се махом јавља после педесете године живота, као последица смањења коштане масе и поремећаја грађе костију… »

Половином идуће године "Леснина" отвара робну кућу у Новом Саду

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - У Новом Саду, на пролеће, биће отворена прва робна кућа Компаније "Леснина", чувене по производњи намештаја. Инвестиција је вредна 20 милиона евра, а у плану је изградња још неколико трговинских центара у… »

Истину о злочинима над Србима сакрили Американци – може ли помоћи неки нови "Раселов суд"?

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Зацементирану представу да су Срби једини кривци у грађанском рату у Босни и Херцеговини могло би да разбије формирање нечег сличног Раселовом суду који се бавио ратом у Вијетнаму, оценио је бивши шеф дипломатије… »

Бајровић шести добитник "Зорановог брка"

РТВ 20.10.2018
ЗАЈЕЧАР - Шести је добитник "Зорановог брка", на 27. позоришном Фестивалу "Дани Зорана Радмиловића" у Зајечару, који му је жири на челу са Небојшом Брадићем доделио једногласно, је Изудин Бајровић, краљ Лир у истоименом… »

Конгрес "Исхрана будућности" за развој конгресног туризма у Новом Саду

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - Осми Мултидисциплинарни конгрес "Исхрана будућности" са међународним учешћем отворен је данас на СПЕНС-у у Новом Саду. Стручни скуп трајаће два дана. У његовом раду учествоваће сто један предавач. У оквиру… »

Да млади привредници виде шансу у пољопривреди

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - У Студију М Радио-телевизије Војводине одржана је конференција под називом "Млади привредник у пољопривреди" у организацији Српског удружења младих пољопривредника. Велики број младих, који су препознали шансу… »

Одржани "Дани бундеве" у Кули

РТВ 20.10.2018
КУЛА - Са циљем да подржи и додатно мотивише мале произвођаче, а пре свега, жене предузентице,Туристичка организација Кула и удружење жена "Еко Кула" за викенд су по четврти пут организовали Дане бундеве где је своје… »

Новосадска страначка хроника: Потписи за одбрану СПЕНС-а и (не)плаћена такса

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - Градски одбор СНС у Новом Саду саопштио је данас да су активисти Народне странке Вука Јеремића поново покушали да узнемиравају и обмањују Новосађане прикупљањем потписа против рушења Спенса, за које не постоји… »

"Новосадски Нови Театар" започиње 10. сезону

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - У недељу 21. октобра "Новосадски Нови Театар" започиње јубиларну 10. сезону. У Новом Саду 2008. године, никла је нова позоришна дворана у оквиру Гимназије "Лаза Костић". У сусрету са новом чињеницом у граду… »

Кокеза о Звезди: Прича претерана, УЕФА није отворила истрагу

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза каже да не верује да у нечасне радње пре меча Пари Сен Жермена и Црвене звезде у Лиги шампиона, посебно што је уверен да УЕФА још није отворила истрагу… »