Извор: Спутник архива вести 20.10.2018

Скрипаљ и Хашоги: Операције „агената без граница“?

Спутник 20.10.2018
Специјалне службе одавно у међународној политици играју важну, мада не увек и приметну улогу, а недавни догађаји то потврђују, пише почасни професор русистике и политикологије универзитета у Принстону и Њујорку Стивен Коен… »

Мексико отворио границу хиљадама миграната, Трамп прети: Послаћу војску! (видео)

Спутник 20.10.2018
Мексико је отворио границу за жене и децу из мигрантског каравана који чине хиљаде људи који покушавају да пређу границу са Гватемалом и домогну се САД. Мигранти, који потичу углавном из Хондураса, покушавају да стигну до… »

Без помоћи Русије 1915, Србије можда данас не би било (видео, фото)

Спутник 20.10.2018
Када је реч о руско-српским односима, тешко је определити ко је домаћин, а ко гост. Овде смо сви заједно домаћини, а гостију нема, рекао је министар културе Владан Вукосављевић на отварању изложбе „Востани Сербије“… »

Америчка полиција „запрепашћена“ открићем у погребној фирми у Детроиту

Спутник 20.10.2018
Америчка полиција изнела је остатке 63 фетуса из просторија погребне фирме у Детроиту, у оквиру шире истраге о неправилностима у локалним погребним фирмама, преноси АП. Наводи се да су полицајци пронашли 36 фетуса у кутијама и… »

Будућност Косовског завета

Спутник 20.10.2018
Шта се дешава „ако се толико осамимо да не желимо да знамо за било кога око нас?“ Ако нисмо део ни породице, ни народа. У „Великом јуришу“, Слободан Владушић поставља ово питање и на њега одговара: „Онда смо као… »

Руски научник за Спутњик: Лечићемо се квантним таблетама (видео)

Спутник 20.10.2018
Нова метода лечења болести, базирана на принципима таласне генетике, коју је развио руски научник Петар Гарјајев, постиже сензационалне резултате. Теоретски гледано, нема неизлечивих болести, бар засад, каже Гарјајев… »

Битка фармера и ЕУ: Пиринач са пестицидом? Не!

Спутник 20.10.2018
Комесар ЕУ за здравство и безбедност хране Витенис Андријукаитис оптужио је министра унутрашњих послова и вицепремијера Италије Матеа Салвинија да је изговорио „велике лажи“ о политици европског блока у области исхране… »

На Косову се спрема највећа провокација века (видео)

Спутник 20.10.2018
После много полемика, посланици косовске скупштине усвојили су законе који се односе на трансформацију косовских снага безбедности у војску. Који је одговор Србије? Да ли ће Унмик да се повуче са КиМ и шта би то значило за… »

Запад се пита: Шта то смера Русија у Калињинграду

Спутник 20.10.2018
Нови бункери и ракете, обновљене авио-базе, проширена складишта оружја: Русија „нешто смера“ у Калињинграду, који је буквално „као нож под грлом НАТО-у“, пише аустралијски портал „Њуз“. Према наводима… »

РПЦ: Вартоломеј је расколник

Спутник 20.10.2018
Руска православна црква цариградског патријарха Вартоломеја сматра расколником, саопштио је шеф Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, митрополит волоколамски Иларион. Према његовим речима, својом одлуком… »