Извор: Спутник/Друштво архива вести 20.10.2018

Будућност Косовског завета

Спутник 20.10.2018
Шта се дешава „ако се толико осамимо да не желимо да знамо за било кога око нас?“ Ако нисмо део ни породице, ни народа. У „Великом јуришу“, Слободан Владушић поставља ово питање и на њега одговара: „Онда смо као… »

Руски научник за Спутњик: Лечићемо се квантним таблетама (видео)

Спутник 20.10.2018
Нова метода лечења болести, базирана на принципима таласне генетике, коју је развио руски научник Петар Гарјајев, постиже сензационалне резултате. Теоретски гледано, нема неизлечивих болести, бар засад, каже Гарјајев… »

Градоначелник открива од чега је „болестан“ Београд и како га лечити (видео)

Спутник 20.10.2018
Градоначелник Београда Зоран Радојичић открио је за Спутњик како из његовог лекарског угла изгледа стање данашњег Београда, коју је „дијагнозу“ затекао када је дошао на тренутну функцију, али и са којим колегама… »

Како су Американци сакрили документа о злочинима над Србима (видео)

Спутник 20.10.2018
Зацементирану представу да су Срби једини кривци у грађанском рату у Босни и Херцеговини могло би да разбије формирање нечег сличног Раселовом суду који се бавио ратом у Вијетнаму, оцењује бивши шеф дипломатије СРЈ… »

Обележен Дан ослобођења Београда

Спутник 20.10.2018
Државна церемонија поводом обележавања 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату одржана је данас на Гробљу ослободилаца Београда, а предводио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална… »

Ој, свијетла мајска зоро: Хоће ли се полумјесец наћи на црногорској застави

Спутник 20.10.2018
Више бошњачких организација из дијаспоре покренуло је иницијативу да се Његошев „Горски вијенац“ и дјело Данила Киша „Пешчаник“ забране за изучавање у школама с образложењем да се ради о „националистичким… »

Лукашенко смислио како да нико не избегне служење војног рока

Спутник 20.10.2018
Председник Белорусије Александар Лукашенко предложио је да се студенти шаљу у војску за време летњег распуста, како би се постепено навикавали на службу и не бежали од служења војног рока. По мишљењу председника… »

Стране силе неће још дуго напустити Сирију

Спутник 20.10.2018
Руска Федерација може бити задовољна ефектима постигнутим у Сирији. Од септембра 2015, када је почела војну интервенцију у тој земљи, Москва је имала неколико основних циљева, од којих су сви у великој мери испуњени, оценио… »

Хоће ли Трамп с Русима до нове победе на изборима

Спутник 20.10.2018
Не би зачудило да руски банкарски сектор буде колатерална штета предстојећих америчких избора с обзиром на познату америчку доктрину да циљ оправдава средство. Поготову ако ће те санкције руским банкама, као још један… »