Stamatović: Zlatiborska gondola 11 puta jeftinija od beogradske

Beta 23.10.2018

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović upitao je danas kako je moguće da je utvrđeno da će "Beogradska gondola" - najavljena žičara dužine jednog kilometra, koštati 1,8 milijardi dinara, iako još ne postoji ni idejni projekat za njenu izgradnju, a do sada je izdata samo lokacijska dozvola, koja i nije osnov za građevinsku dozvolu.

U pisanoj izjavi, Stamatović je rekao da to svakako nije primer uređenog sistema, već najbolja ilustracija nepoštovanja zakona i malverzacija vlasti.

"Nije tačno da je, što sada tvrde iz Vlade Srbije, za 'beogradsku gondolu' izdata samo informacija o lokaciji i da se još ne zna cena, jer su 1. oktobra, gradonačelnik Beograda, jedan ministar i direktor 'Skijališta Srbije', već potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta, a tom prilikom saopštili i cenu, dužinu i trasu, čak i cenu karte za prevoz", dodao je on.

Stamatović je rekao da je "gondola" -  žičara s kabinama koja se gradi na Zlatiboru 11 puta jeftinija od najavljene u Beogradu - od Parka Ušće preko Save do Kalemegdana, i da se zlatiborska gradi u skladu sa zakonom, uz poštovanje svih procedura i odluka, bez ikakve državne pomoći.

On je ponovio da bi "bilo lepo" da nadležni kažu kome je obećano 2.213 hektara zemlje na Zlatiboru i u čije ime se osporava rešavanje imovinskih odnosa u vezi sa zemljištem koje je u katastru upisano na "Republiku Srbiju".

"Čija je državna zemlja, jer tu se kriju i krivci za prolongiranje projekta", upitao je Stamatović.

(Beta, 10.23.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »