Mondoloni se izvinio zbog rasporeda sedenja u Parizu. Vučić: Veličanstven doček za Makrona

Beta 12.11.2018

Ambasador Francuske u Beogradu Federik Mondoloni izjavio je da je raspored sedenja na obeležavanju 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu velika nespretnost zbog koje žali" i dodao da moli predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpski narod da prihvate izvinjenje.

Mondoloni je za televiziju Prva rekao jutros da je komplikovano da komentariše to što je predsednik Kosova Hašim Tači sedeo bliže predsednicima Rusije i Francuske, Vladimiru Putinu i Emanuelu Makronu, kao i drugim liderima zemalja pobednica iz tog rada.

"Ja sam bio u Beogradu i hteo sam na najbolji način da proslavim taj dan, a šta je bilo u Parizu ostavljam ljudima da vide", kazao je Mondoloni.

On je dodao da veoma žali zbog takvog rasporeda sedenja.

"Realnost je da smo se mi zajedno borili tokom tog rata i da je predsednik Aleksandar Vučić došao u Pariz, na čemu se zahvaljujem, da to zajedno obeležimo", rekao je Mondoloni.

Povodom napisa u srpskim medijima da je Hašim Tači "kupio mesto pored Putina", Mondoloni je odgovorio da želi da govori o ozbiljnim stvarima i da niko u Srbiji ne veruje u takve stvari.

Vučić: Hvala na divnim rečima i poštovanju koje ste pokazali prema srpskim žrtvama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ambasadoru Francuske u Srbiji Federiku Mondoloniju na izvinjenju povodom rasporeda sedenja na obeležavanju 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu i dodao da će Srbija na veličanstven način dočekati predsednika te države Emanuela Makrona početkom decembra.

"Hvala ambasadoru Mondoloniju na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama", napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

Хвала амбасадору Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама. Србија ће на величанствен начин дочекати председника Макрона.— Александар Вучић (@predsednikrs) November 12, 2018

(Beta, 11.12.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »