Друштво архива вести 08.12.2018

Дом здравља Горњи Милановац добио акредитацију

Студио Б 08.12.2018
Дом здравља Горњи Милановац септембра 2017. године потписао је уговор са Агенцијом за акредитацију здравствених установа. Овај процес трајао је годину дана и данас је Влада Давковски, представник ове Агенције уручио Сертификат… »

Шарчевић: Професорка Павловић је строга, али ни студенти нису анђели

Политика 08.12.2018
Министар најављује да ће у јануарском испитном року отићи на Географски факултет да провери какво је знање академаца, а какве оцене добијају. Младен Шарчевић, министар просвете, јуче је за „Политику” открио да ће за… »

У спомен на јавне телефонске говорнице

Политика 08.12.2018
Пре неки дан искрснула ми је прилика да употребим „хало-картицу”, коју сам одавно прибавио за случај да ми из неког разлога мобилни телефон откаже послушност. У намери да се из центра града јавим укућанима кренуо сам у… »

У Турској 10 милиона људи говори српски

Спутник 08.12.2018
Историчар Милан Николић из Ваљева, после дугогодишњег истраживања, открио је да у Турској око 10 милиона људи говори српски језик, а само у Истанбулу око три и по милиона. Николић у разговору за Спутњик прецизира да се… »

А на обрвама, новогодишња јелка! Погледајте за чим су жене полуделе и ове године!

Прва 08.12.2018
Данас је довољно да само једна особа направи нешто шашаво на свом лицу, објави то на друштвеним мрежама па да то стотине дама понове. Погледајте нови тренд - јелке од обрва! Овај тренд који је осмислила ИоуТубе звезда Тејлор… »

Вучићев ћорак

Данас 08.12.2018
Оно што је јавност нагађала поводом промене власника две телевизије с националном фреквенцијом потврдио је председник Србије гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк. Важно је, према речима председника – било „спречити… »

ВИДЕО: Фанови одушевљени трејлером за "Авенгерс: Ендгаме"

Радио 021 08.12.2018
Један од најгледанијих филмова ове године – Авенгерс: Инфинити Вар, је ефективно завршен "клифхенгером", оставивши небројене милионе фанова да у неизвесности чекају годину дана како би сазнали расплет приче и званичан крај… »

Оппоситион леадер: Ве вилл стаге а пеацефул протест ин Белграде

Н1 Инфо 08.12.2018
Оне оф тхе леадерс оф тхе оппоситион Аллианце фор Сербиа, Драган Дјилас, саид тхат а гатхеринг планнед то таке плаце ин Белграде он Сатурдаи вилл бе а нон-политицал, пеацефул протест агаинст виоленце. Дјилас толд Сербиа’с Блиц… »

Траде Министер: Би интродуцинг импорт такс, Пристина опенед ‘Пандора’с Бокс’

Н1 Инфо 08.12.2018
Евен иф Пристина воулд аболисх тхе 100 пер цент инцреасе ин таксес он гоодс импортед фром Сербиа томорров, тхе цонсеqуенцес воулд стилл ремаин хуге, ас тхеир интродуцтион алоне онли леадс то инстабилити, саид Сербиа’с Министер оф… »

Босанци нису Французи и није их брига што су цијене горива превисоке

Ал Јазеера 08.12.2018
Иако већ седмицама падају цијене нафте на свјетском тржишту, цијене горива у Босни и Херцеговини остају 1,2 еура, нешто јефтиније него у Француској. Свако повећање цијена нафте у свијету прати повећање цијена горива у… »