Друштво архива вести 08.12.2018

АМСС: Теретњаци на Хоргошу чекају пет сати

Блиц 08.12.2018
Саобраћај је ове вечери умереног интензитета, а сви приоритетни путеви су проходни без ванредних застоја и прекида, у већини крајева пада киша, док су снежне падавине прогнозиране за више планинске пределе. Према последњим… »

Од последица заразних болести у току прошле године умрла 261 особа у Србији

Дневник 08.12.2018
Од заразних болести током прошле године оболело је 207.456 особа на територији Србије, што је мање у односу на претходну годину када је пријављено 267.767 оболелих особа, а од последица заразних болести у 2017. години умрла је… »

Упозорење за возаче: Киша у целој Србији, после подне могућ снег, прилагодите вожњу условима на путу

Блиц 08.12.2018
Киша која је најављена за данашњи дан већ је захватила путеве широм Војводине, док се у осталим крајевима очекује у току поподнева, а снежне падавине прогнозиране су за више планинске пределе, саопштио је Ауто-мото савез… »

"Новинари без граница": Пољска да прекине малтретирање и застрашивање независних новинара

Блиц 07.12.2018
Водећа група за слободу медија "Новинари без граница" позвала је пољске власти да престану са малтретирањем и покушајима застрашивања независних новинара, услед низа инцидената који су изазвали забринутост у вези са слободом… »

Кевин нас насамарио, нема ни пара ни књиге: Британац одушевио Србе идејом да напише књигу о Србији, за то узео 8.000 фунти…

Курир 08.12.2018
Прво нас је одушевио и подигао на ноге, а онда сурово разочарао. Препешачио је 900 километара кроз Србију, користио богато гостопримство српских домаћина и приметио да је Србија несхваћена земља. То је хтео да исправи и… »

Фигаро о нападима на Данас: Атмосфера у Србији као Милошевићеве деведесете

Данас 08.12.2018
Француски Фигаро о нападима власти на лист Данас Лов на „издајнике народа“ поприма нову димензију у Србији, где је овладала атмосфера која подсећа на ’90-е године, када је актуелни председник (Александар) Вучић био… »

Албански гуслар лио сузе усред емисије због победе Србије у УНЕСЦО: Срби су нас победили, певање уз гусле је њихово (видео)

Курир 08.12.2018
Албански гуслар Јонуз Делај заплакао је у једној емисији због одлуке да се на листи УНЕСЦО гусле региструју као национално богатство Србије. Како пише "Коха", када га је водитељка једне емисије питала за искрено мишљење о… »

Варљиви децембар 2018! Преокрет за преокретом! Од сутра топлије, а онда нас чека прави зимски шок!

Курир 08.12.2018
После хладне и тмурне суботе, сутра нас очекује прави мали преокрет. Међутим, биће краткотрајан. Како су најавили метеоролози, у току сутрашњег дана доћи ће до разведравања у већини предела у Србији, а упркос прохладном и… »

Како се контролише ГМО у Србији

РТС 08.12.2018
Због слабе контроле на граници, у Србију улази неозначена храна са генетски модификованим организмима, кажу противници ГМО и додају да их брине и то што је мултинационална компанија узела превласт на домаћем тржишту семена… »

Спасавање из снажне олује: Британки која на једрилици учествовала у трци око света помогао теретни брод

Блиц 08.12.2018
Теретни брод спасао је из снажне олује у Јужном океану Британку Сузи Гудал која је пловила сама једрилицом учествујући у трци око света. Жена морепловац огласила се кратком поруком на Твитеру: "На броду" убрзо након што је… »