Друштво архива вести 08.12.2018

"Пиштаљке, бубњеви, транспаренти...": У Београду одржан протест "Стоп крвавим кошуљама"

Недељник 08.12.2018
После окупљања грађана на платоу испред Филозофског факултета и говора глумца Бранислава Трифуновића, колона се упутила према Народној скупштини и РТС-у, па кроз Светогорску улицу до тржног центра "Стакленац" Митинг под… »

Бесплатни прегледи у војномедицинским установама

Студио Б 08.12.2018
У Београду, Новом Саду и Нишу бесплатни превентивни прегледи у војномедицинским установама. Министар Вулин: Војска је ту да помогне. Министар одбране Србије Александар Вулин, који је данас посетио Војномедицински центар Карабурма… »

Да ли је БиХ добила са Запада „мафијашку понуду“ — ону која се не одбија? (видео)

Спутник 08.12.2018
Да НАТО након Црне Горе и по свој прилици Македоније, у свом саставу жели и Босну и Херцеговину јасно указује последњи састанак министара спољних послова земаља-чланица Алијансе и понуда дата тој земљи за активирање… »

Насловне: "Ко штити Бошка", Кустурица без длаке на језику

Б92 08.12.2018
Емир Кустурица, Рамуш Харадинај, протести у Француској само су неке од тема којима се бави дневна штампа од недеље. “Новости“ пишу о српској роби на Косову и Метохији. “Блиц“ на насловној страни има Емира Кустурицу –… »

„Хлађење” срца помаже у лечењу аритмије

Политика 08.12.2018
Нови метод, примењен ових дана у Институту „Дедиње”, безбедан је за пацијента и помаже да се успостави нормалан срчани рад. У Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње” код троје пацијената урађене су савремене… »

Обиљежавање територије: У Црној Гори ничу споменици Скендербегу

Спутник 08.12.2018
У центру црногорске општине Тузи ускоро ће бити постављен споменик Ђерђу Кастриоту Скендербегу, а план је да сличан споменик добију и друге општине са већинским албанским становништвом. Скендерберг свакако заслужује… »

Вандали поломили дрворед липа ВИДЕО

Б92 08.12.2018
У Куршумлији је немогуће формирати дрвореде зелене површине украсним биљем. Комунално сади, вандали ваде и ломе све посађено у граду, стабла, цвеће, тује, зимзелено биље. Протекле ноћи поломљен је цео дрворед липа на… »

Албанци и Хрвати хоће да отму гусле Србима! Боли их истина! Стручњаци тврде: Сви они који имају овај инструмент у…

Курир 08.12.2018
Пошто је Унеско крајем новембра на своју листу ставио гусле као део српске културне баштине, суседне земље су се побуниле и траже да се докаже коме инструмент припада. Гусле су српски инструмент, а сви они који тврде да је… »

Ужасавајући резултати истраживања! Родитељи, обратите пажњу, погледајте да ли је ваше дете патолошки коцкар

Србија данас 08.12.2018
Сваки трећи ученик иде у кладионицу, а навучени су и на спортско клађење, рулет, слот-апарате, покер и блек-џек. Чак 14 одсто њих у свет коцке увели су родитељи! Сваки трећи ученик основне и средње школе у Србији… »

Сеоско имање са кућом од 100 квадрата нико неће да купи: Кошта свега 6.000 еура, а разлог за то је претужан!

Србија данас 08.12.2018
У замену за домаћинства, нуде се и мали станови од двадесетак квадрата. Код Шапца се налази сеоско имање са кућом од 100 м2, хектаром окућнице и помоћним зградама која се може купити за свега 6.000 евра, међутим купаца… »