Извор: Данас/Свет архива вести 08.12.2018

На протесту „жутих прслука“ у Француској 31.000 људи, приведено 700

Данас 08.12.2018
На „четвртој рунди“ недељних протеста покрета „Жути прслуци“ у Француској данас је свега око 31.000 људи, изјавио је државни секретар Министартва унутрашњих послова Лоран Нуњес и додао да је приведено 700, од којих… »

Италија: У метежу у ноћном клубу страдало петоро малолетника и жена

Данас 08.12.2018
У метежу у ноћном клубу у близини Анконе шест особа од којих петоро малолетника је погинуло, док је око 50 људи повређено, саопштиле су власти. Полиција је саопштила да су живот изгубиле три девојчице, два дечака и једна… »

Најпознатија руска активисткиња за заштиту људских права умрла у 92. години

Данас 08.12.2018
Пионирка у заштити људских права Људмила Алексејева, вишедеценијска дисиденткиња у СССР и Русији, преминула је данас у Москви у 92. години. Постала је позната 60-их и 70-их година прошлог века када је протестовала због… »

Црна Гора: Циљ протеста Демократског фронта 9. децембра је пад Владе

Данас 07.12.2018
Члан Председништва Демократског фронта Предраг Булатовић изјавио је вечерас да је циљ протеста који та странка организује у недељу у Подгорици пад владе. Није нам циљ да извршимо државни удар, него да политички натерамо… »

Кина амбициозно започела освајање тамне стране Месеца

Данас 08.12.2018
Кина је лансирала лунарну пробу којој је главни циљ да слети на удаљену страну Месеца односно део који се не види са Земље. Најновија мисија требало би да обави експерименте и истраживања на до сада углавном неистраженом… »

Успон ауторитета пропаст за медијске слободе

Данас 08.12.2018
Како у свету, а како код нас: Слобода информација у свету на најнижем нивоу у последњих десет година Слобода медија и информација у свету пала је на најнижу тачку у протеклих десет година, а међу „највећим преступницима“… »

Небојши Медојевићу позлило, пребачен у Клинички центар

Данас 08.12.2018
Посланику Демократског фронта Небојши Медојевићу је позлило и из затвора је пребачен у Клинички центар, објавио је функционер ДФ Славен Радуновић на Фејсбуку. „Управо смо обавијештени да се Небојши Медојевићу здравствено… »

Паника на власти

Данас 08.12.2018
"Жути прслуци" незадовољни уступцима владе Шта сада…? Пета република је на испиту. Питање се не поставља у јавности овако нагло, али оно је присутно у подтексту већине квалификованих анализа протеклих збивања. „Жути… »

Нови Травник: Протест због смрти мајке и ћерке које је ударио пијани возач

Данас 08.12.2018
Стотину грађана Новог Травника данас се испред зграде Општине окупило због саобраћајне несреће у којој су синоћ једна жена и њена ћерка погинуле кад их је аутомобилом ударио пијани возач, одраније познат полицији, јер је… »

Трамп номинује потпаролку Хедер Нојерт за амбасадорку у УН

Данас 08.12.2018
Амерички председник Доналд Трамп саопштио је данас да ће номиновати портпаролку Стејт департмента Хедер Нојерт за нову амбасадорку САД у УН, а некадашњег секретара за правосуђе Вилијема Бара поново на ту функцију, на којој… »