Извор: Н1 Инфо/Друштво архива вести 08.12.2018

У посети Жандармерији деца с Косова и деца страдалих припадника МУП-а

Н1 Инфо 08.12.2018
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је у Београду дружењу припадника Жандармерије са малишанима са Косова и Метохије, који бораве у посети Београду, и децом страдалих… »

У близини Старог моста у Сави пронађена авио-бомба

Н1 Инфо 08.12.2018
Рониоци су у Београду пронашли авио-бомбу у Сави, у близини Старог моста, а заменик градоначелника Горан Весић каже да ће она бити уклоњена и да нема опасности за грађане. Бомба је пронађена на дубини од седам метара, на… »

Нови докази да су воће и поврће добри за мозак

Н1 Инфо 08.12.2018
Средовечни мушкарци који једу много воћа и поврћа могу да смање изгледе за когнитивне проблеме у каснијим годинама живота у поређењу с вршњацима који не конзумирају те намирнице често, показује америчко истраживање… »

У војним медицинским установама прегледано око 600.000 људи

Н1 Инфо 08.12.2018
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је у војним медицинским установама ове године прегледано око 600.000 грађана, без обзира да ли су војна лица или цивили, а обављено је 3,9 милиона различитих процедура и… »

Извршитељи: Неистинити и злонамерни наводи о нашем раду

Н1 Инфо 08.12.2018
Седница јавних извршитеља у београдском Хотелу "М" успешно је завршена, упркос томе што је један активиста упао на њу у намери да омета рад, саопштила је Комора јавних извршитеља. 08.12.2018. Комора је пренела да је током… »

Протест против извршитеља: Њихови "пословни успеси" су превара и криминал

Н1 Инфо 08.12.2018
Представници Здружене акције "Кров над главом" и Ефективе одржали су данас у Београду протест против јавних извршитеља. Извор: Н1 Неколико десетина активиста окупило се у Булевару ослобођења, испред једног од хотела у којем… »

Пад слобода, атмосфера страха - где је Србија на мапи демократије у свету

Н1 Инфо 08.12.2018
Да ли се у Србију вратила атмосфера страха која подсећа на деведесете године прошлог века? Управо то је теза коју износи опширан текст у среду објављен у француском листу Фигаро. Да је Србија демократија само на папиру… »

Франце 'гилетс јаунес' протестерс детаинед анд теар-гассед

Н1 Инфо 08.12.2018
Френцх полице цласхед ин Парис он Сатурдаи витх протестерс стагинг а фоуртх веекенд оф "гилетс јаунес" демонстратионс агаинст тхе говернмент оф Пресидент Еммануел Мацрон. Оффицерс фиред руббер буллетс анд хундредс оф цанистерс оф… »

Оппоситион леадер: Ве вилл стаге а пеацефул протест ин Белграде

Н1 Инфо 08.12.2018
Оне оф тхе леадерс оф тхе оппоситион Аллианце фор Сербиа, Драган Дјилас, саид тхат а гатхеринг планнед то таке плаце ин Белграде он Сатурдаи вилл бе а нон-политицал, пеацефул протест агаинст виоленце. Дјилас толд Сербиа’с Блиц… »

Траде Министер: Би интродуцинг импорт такс, Пристина опенед ‘Пандора’с Бокс’

Н1 Инфо 08.12.2018
Евен иф Пристина воулд аболисх тхе 100 пер цент инцреасе ин таксес он гоодс импортед фром Сербиа томорров, тхе цонсеqуенцес воулд стилл ремаин хуге, ас тхеир интродуцтион алоне онли леадс то инстабилити, саид Сербиа’с Министер оф… »