Извор: Недељник/Друштво архива вести 08.12.2018

"Краљ Петар је преноћио у Белој кући, у Линколновој соби..."

Недељник 08.12.2018
Двадесет петог јуна говорио је пред Конгресом САД, као најмлађи шеф државе у историји. Године 1942, председник САД Френклин Рузвелт позвао је краља Петра Другог од Југославије у САД као госта америчке владе. Државна посета… »

"Пиштаљке, бубњеви, транспаренти...": У Београду одржан протест "Стоп крвавим кошуљама"

Недељник 08.12.2018
После окупљања грађана на платоу испред Филозофског факултета и говора глумца Бранислава Трифуновића, колона се упутила према Народној скупштини и РТС-у, па кроз Светогорску улицу до тржног центра "Стакленац" Митинг под… »

Како је краљ Петар 1940. са војском увежабавао одбрану земље: "После неколико километара марша били су потпуно…

Недељник 08.12.2018
Маневри су показали да је морал војника био висок, али да је њихова обученост слаба, због чега је дошло до великог броја повреда. По завршетку прве године студија, на свој седамнаести рођендан, 6. септембра 1940. године… »

"Сви су били против женидбе краља Петра, а онда је стигао благослов од Драже Михаиловића..."

Недељник 08.12.2018
„Народ потписује једну свечану повељу, која ће бити закопана, како би се сачувала и предала краљу и будућој краљици. Ово ће истовремено бити доказ да југословенска војска постоји у свим деловима Краљевине Југославије"… »

Габи Новак: Нападају нас - "ви музичари бисте да се врати старо време". А ја одговарам - шта је мени фалило шездесетих и…

Недељник 08.12.2018
"Мој Арсен је често говорио о нестанку фабрика у градовима попут Сиска које су прехрањивале читаве породице. То се догодило у свим нашим новим државама насталим из Југославије" Габи Новак је у интервјуу за актуелни Недељник… »

Историја 21. века: "Дужан ко Грчка. А деловало је као виц..."

Недељник 08.12.2018
До избијања Светске економске кризе 2008. године чинило се да је Грчка, иако изузетно задужена, ипак само једна од држава ЕУ које поред високих прихода имају и велику задуженост. Чинило се да је Грчка једна од… »