Извор: РТВ/Друштво архива вести 08.12.2018

Цеца одржала концерт у Косовској Митровици

РТВ 08.12.2018
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска певачица Светлана Цеца Ражнатовић одржала је данас у Косовској Митровици концерт у знак подршке Србима на КиМ. На концерту је био окупљен велики број грађана које ни хладно време ни киша нису… »

Деца са Косова и Метохије дружила се са Жандармеријом

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Београду дружењу припадника Жандармерије са малишанима са Косова и Метохије, који бораве у посети… »

Рониоци пронашли авиобомбу у Сави, нема опасности

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Рониоци су у Београду пронашли авиобомбу у Сави, у близини Старог моста, а заменик градоначелника Горан Весић каже да ће она бити уклоњена и да нема опасности за грађане. Бомба је пронађена на дубини од седам… »

Формирани сви национални савети националних мањина

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Сви национални савети националних мањина - укупно 22 - конституисани су у законски предвиђеном року, а очекује се да ће до почетка јануара они усвојити Статуте и изабрати председнике и чланове осталих тела, каже… »

Кркобабић малим фармерима: Само уједињени опстајете на тржишту

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић каже за РТС да су задруге императив за мале поседе и да је малом фармеру и домаћину једина шанса да опстане на тржишту да… »

Времеплов: Рођен Јаков Игњатовић

РТВ 08.12.2018
НОВИ САД - На данашњи дан 1822. године рођен је српски писац Јаков Игњатовић. Био је изразити реалиста. После завршеног правног факултета радио је у родној Сент Андреји као адвокат, а у току револуције 1848. био је посланик… »

Линта: Огорчење због Ђоковићеве честитке Модрићу

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изразио је данас огорчење због одлуке Новака Ђоковића да честита хрватском фудбалеру Луки Модрићу освајање награде "Златна лопта". "Жалосно је да је Новак Ђоковић… »

Живот из псећег угла

РТВ 08.12.2018
НОВИ САД - Власник љубимца треба да буде "васпитан" како би могао да одгаја свог најбољег четвороножног пријатеља. Недавни разговор писца ових редова са власником америчког стафорд теријера о "гљивичним" проблемима овог… »