Извор: Јужне вести архива вести 24.01.2019

Криза у Венецуели: Мадуро прекинуо дипломатске односе са Сједињеним Државама

Јужне вести 24.01.2019
ЕПА Тенс оф тхоусандс оф пеопле хаве беен демонстратинг агаинст Пресидент Мадуро Лидер Венецуеле Николас Мадуро прекинуо је односе са САД-ом након што је Трамп признао лидера опозиције Хуана Гуаида као привременог председника… »

Помор коња у Аустралији: Дивље животиње страдале услед суше

Јужне вести 24.01.2019
РАЛПХ ТУРНЕР Коњи су страдали услед екстремних температура Екстремни топлотни талас у Аустралији усмртио је више од 90 дивљих коња, саопштили су званичници. Страдале животиње пронађене су у кориту пресахле реке у близни… »

Давос 2019: Како вечера у мраку може да вам отвори очи

Јужне вести 24.01.2019
Гетти Имагес На вечери у мраку није било ни свећа Можда је чудно и превише интимно да некоме ставите обе руке на рамена само неколико минута пошто сте га упознали. Али, на „вечери у мраку" у Давосу, ми немамо избора… »

Оскар 2019: Пет редитељки које су изостављене из номинација за најбољу режију

Јужне вести 24.01.2019
Гетти Имагес Нема жена међу номинованима Номинације за награду Оскар објављене су у уторак и филмови са женама у главним улогама су добро прошли. У оба овогодишња филма са највећим бројем номинација - Рома и Омиљени -… »

Дупло јефтинија чланарина за ученике и студенте у лесковачкој Библиотеци

Јужне вести 24.01.2019
Поводом обележавања славе свих ученика - Светог Саве, Народна библиотека “Радоје Домановић” у Лесковцу у наредним данима нове чланове уписиваће по повољнијој цени. Светосавски попуст, како кажу, трајаће од 24. до 28… »

Која то храна продужава живот: Шта да једемо и колико

Јужне вести 24.01.2019
Гетти Имагес Да ли нешто из ваше фиоке може да вам продужи живот Ако бих вам понудио суперхрану која би вам омогућила да живите дуже, да ли бисте били заинтересовани? Она би могла да смањи могућност за срчани удар, као… »

Новак Ђоковић: Због сећања на рат финасира студију о детињству

Јужне вести 24.01.2019
ББЦ Новак Ђоковић подржава пројекте који побољшавају образовање Новак Ђоковић тренутно се такмичи на Отвореном првенству Аустралије. Али легенда светског тениса има и друге циљеве који немају везе са спортом, већ са… »

Метода чишћења Мари Кондо има поклонике и у Србији

Јужне вести 24.01.2019
Гари Герсхофф/Гетти Имагес Рекламе су нас училе да купујемо нове и модерне ствари, али одједном се тренд преокрено - све што смо скупљали годинама, треба да бацимо, ако нас не чини срећним. Иако је књигу о методи чишћења… »

Македонија и Грчка: Да ли се 27 година дуга свађа око имена ускоро завршава

Јужне вести 24.01.2019
Гетти Имагес/Реутерс И Грци и Мкаедонци изашли су на улице протестујући због промене имена Македоније Све очи упрте су у грчки парламент од кога се очекује да гласањем о ратификацији спорзума са Македонијом одобри промену… »

Из шина испала дизалица која је требало да уклони цистерне са амонијаком

Јужне вести 24.01.2019
Дизалица која је стигла у село Јасеновик крај Ниша како би после 5 дана склонила цистерне са амонијаком, испала је из шина. Мештани су и даље у селу и чекају евакуацију. Ни пет дана од инцидента надлежни не одговарају на… »