Извор: Санџак пресс архива вести 30.01.2019

Црна Гора одустала од кажњавања неустајања на химну

Санџак пресс 30.01.2019
Црногорска Влада одустала је, за сада, од одредбе да грађани који не буду устали приликом интонирања химне плате казну до 2.000 еура. Законодавни одбор је подржао приједлог измјена и допуна Закона о државним симболима и Дану… »

ЈУРЊАВА ПО НОВОМ ПАЗАРУ – Шверцовао пилетину и крем па бјежао полицији

Санџак пресс 30.01.2019
Новопазарска полиција ухапсила је С.М. (37) из овог града због сумње да је извршио кривична дела недозвољена трговина и ометање службеног лица у вршењу дужности, саопштила је данас Полицијска управа. У саопштењу се… »

У петак завршне ријечи на суђењу Тутинцу који је убио оца

Санџак пресс 30.01.2019
Пред Вишим судом у Новом Пазару у петак ће бити изнијете завршне ријечи и највјероватније изречена пресуда на суђењу Дамиру Т. (20) из Тутина због сумње да је прије годину дана убио оца Сабра Т. (45), сазнаје радио Сто… »

Одржана трибина: Медији и новинарство у Санџаку 1932-2019.

Санџак пресс 30.01.2019
У библиотеци Факултета за Исламске студије Матица Бошњачка, Странка правде и помирења и Санџак Медија Центар у поводу 1. фебруара Дана новинара Санџака организирали су трибину на тему „Медији и новинарство у Санџаку… »

Пазар на ногама, стиже Партизан

Санџак пресс 30.01.2019
Тренер рукометаша Новог Пазара Недељко Вучковић рекао је данас да ће предстојећа утакмица против Партизана у дворани Пендик, којом се наставља такмичење у Суперлиги, бити прави спектакл. “Меч долази у незгодном… »

Санџаклија трагично страдао на крузеру

Санџак пресс 30.01.2019
Држављанин Црне Горе Енис Махић (26) рођен у Пљевљима, који је радио за америчку компанију “Роиал Цариббеан” са сједиштем у Мајамију на крузеру Мајести оф тхе сеас, 24. јануара 2019. године скочио је са палубе у океан… »

Моја мајка, моја права љубав

Санџак пресс 30.01.2019
Одрастао сам и открио да лијекови и витамини нису слаткиши и сокови. Одрастао сам и открио да се мој дјед неће вратити. Одрастао сам и открио да постоји пуно страшнијих ствари од мрака. Одрастао сам и открио да су се иза… »

У име Аллаха, немој то радити

Санџак пресс 30.01.2019
Прича о великом факиху имаму Малику и обнови Кабе је лекција за све даије. Прича показује како је потребно имати широки, свеобухватни поглед на ствари и показати осјетљивост према људима, њиховим осјећањима и њиховим… »

Животне олује су ту да нас науче…

Санџак пресс 30.01.2019
Сјећаш ли се времена прије олује? Мислио си да си окренут ка Богу али твој језик није познавао окус суза очаја. Твоја сеџда је била механичка. А твоја дова је била само изговарање наученог. Мислио си да знаш шта значи… »

Вербални сукоб навијача Новог Пазара и Шешеља

Санџак пресс 30.01.2019
Навијачи КК Нови Пазар, Торцида и Екстеми, скандирали су на посљедњој утакмици Војиславу Шешељу “прва ми је, прва ми је и посљедња жеља, да закољем, да закољем војводу Шешеља”. Шешељ је навијачима одговрио… »