Извор: Југ пресс/Друштво архива вести 13.02.2019

Камбери: Уједињење са Косовом или реципроцитет са Србима на северу

Југ пресс 13.02.2019
ПРИШТИНА (РТК) Председник општине Бујановац Шаип Камбери је у емисији “Отворени студио” на РТК3, изјавио да Косово у дијалогу са Србијом треба да има две опције за Прешевску долину, прва је уједињење Прешевске… »

Столтенберг: КБС не може на север Косова без сагласности НАТО

Југ пресс 13.02.2019
БРИСЕЛ ( Радио Слободна Европа) Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је поновио да Косовске безбедносне снаге (КБС) не могу да пређу на северни део Косова без сагласности припадника НАТО-а на терену, истакавши како се ради… »

Шта је остало од соларне електране?

Југ пресс 13.02.2019
ЛЕСКОВАЦ У јесен 2010. године, Лесковац је ушао у поступак изградње соларне електране, тада прве у Србији. Локација је одредјена, средства обезбедјена, изводјачи одабрани. Према плану, она је требало да има 60 панела, са 4.166… »

Басамаци стрина Луле (4)

Југ пресс 13.02.2019
ЛЕСКОВАЦ (Пише Александар Стојановић) „Здраво, Луло.“- одговори Момир, и придржа се за шиваћи сто, да не падне. Стајеше тако, једно наспрам другог, у тишини, гледајући се, незасито и неуравнотежено. Као да су тиме све… »

Приштина треба да ресетује сат и агенду дијалога са Србијом

Југ пресс 13.02.2019
ПРИШТИНА (Еурацтив) Лидери Косова нашли су се у озбиљној политичкој кризи, и потребно им је да ресетују сат и дневни ред преговора са Србијом, оценили су истраживачи Групе за правне и политичке студије у Приштини Љеке… »