Извор: РТВ архива вести 13.02.2019

Тачи: Уклонити све препреке дијалогу

РТВ 13.02.2019
ТИРАНА - Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да никада није помислио да би Приштина могла да дође у позицију да се њен однос са САД доводи у питање. Он је за Радиотелевизију Албаније, рекао да… »

Француска фирма "Ванси" преузела београдски аеродром на 25 година

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Француска компанија "Ванси ерпортс Србија" је преузела је управљање београдским аеродромом "Никола Тесла" и започела концесију на 25 година. Ванси је прославио почетак свог пословања у Србији на Терминалу 1… »

Столтенберг Харадинају: Без дозволе Кфора КБС не може на север

РТВ 13.02.2019
БРИСЕЛ - Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг поручио је Рамушу Харадинају да НАТО очекује да се Косовске безбедносне снаге придржавају важећег договора по ком не могу ићи на север покрајине без сагласности команде… »

Важно укидање такси, али Харадинају се не може веровати

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се нада да ће таксе Приштине на српску робу бити брзо укинуте, али и приметила да Рамуш Харадинај ниједним гестом до сада није дао разлог да му се верује и да ће… »

Заплена кокаина вредног 20 милиона динара

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Припадници Министарства унутрашњих послова запленили су у Београду више од килограм кокаина и ухапсили две особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у… »

Недимовић: Субвенционисати 60 литара горива по хектару

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је предлог министарства да се субвенционише 60 литара горива по хектару, што ће бити дефинитивно договорено наредне недеље. Недимовић је за РТС рекао да ће… »

Шпанија: Ухапшена криминална група из Београда због марихуане

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - У заједничкој акцији припадника Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала и шпанске полиције ухапшене су четири особе из Београда, чланови организоване криминалне групе… »

Глишић: Сви у врху странке су за изборе

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Сви у врху СНС су за изборе, једино је председник Србије Александар Вучић државне интересе ставио изнад страначких, изјавио је у интервјуу за "Вечерње новости" Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС. Датум… »

Осуђен због поклича "Туђман је злочинац", упркос забрани поновио "дело"

РТВ 13.02.2019
ЗАГРЕБ - Активиста Зоран Ерцег, који је данас условно осуђен на 15 дана затвора због тога што је на церемонији откривања споменика Фрањи Туђаману узвикивао да је он ратни злочинац, поново је данас отишао до споменика упркос… »

Нето прилив страних директних инвестиција 3,2 милијарде евра

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Нето прилив страних директних инвестиција (СДИ) у Србију достигао је 2018. године 3,2 милијарде евра, чиме је премашио очекивања Народне банке Србије. Висок нето прилив СДИ је четврту годину заредом био више него… »