Извор: РТВ/Друштво архива вести 13.02.2019

Студенти медицине прегледаће грађане у забаченим селима

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Министарство здравља пружиће неопходну подршку пројекту у оквиру којег студенти завршних година медицине обилазе становништво у најзабаченијим руралним општинама и селима Србије и тамо обављају превентивне… »

Наложене превентивне мере против поплава

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Републички штаб за ванредне ситуације наложио је на данашњој седници свим субјектима који учествују у спровођењу мера одбране од поплава да предузму све неопходне превентивне и оперативне… »

Припреме за дигитално емитовање радијског програма

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Поводом Светског дана радија који се обележава 13. фебруара, на иницијативу УНЕСКО-а, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да за државу Србију… »

Аутоматске кочнице би требало да буду стандард и у Србији

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Сви нови аутомобили у земљама ЕУ од следеће године мораће да буду опремљени уређајима за аутоматско успоравање и кочење, а Србија би, обзиром да приступа Унији, требало да прати стандарде које прихватају земље… »

ЦеСИД предлаже мере за бољу изборну комуникацију

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) предложио је више мера којима би се регулисала изборна комуникација, а између осталих то су увођење обавезног и систематског мониторинга медија, који би обављао РЕМ… »

Одрживи регионални развој Србије је жила куцавица

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Србија ће, када постане чланица ЕУ, на располагању имати вишеструко већа средства из структурних фондова ЕУ од оних које тренутно добија, а за чије коришћење се мора припремити пре уласка у Унију, поручила је… »

Дозволе за градњу 416 станова за снаге безбедности

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је грађевинску дозволу за изградњу 416 станова за снаге безбедности у Краљеву и Крагујевцу. Реч је о дозволама за изградњу четири зграде, од којих… »

Преминуо спортски новинар Зоран Реџић

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Новинар спортске редакције ТВ Мост, Зоран Реџић преминуо је рано јутрос после краће и тешке болести у 62 години живота у Београду. Зоран Реџић родјен је 14. Фебруара 1957. године у Штрпцу. Радни век као… »

Хуманитарни концерт суботичких ђака

РТВ 13.02.2019
СУБОТИЦА - Ученици, наставници и поједини родитељи из Основне школе "Сечењи Иштван" формирали су оркестар и одржали хуманитарни концерт за бившу ученици Леу Гершак и садашњег ђака Дамјану Кисели који се боре са… »

Ниш: Грип је на врхунцу, маске као превентива

РТВ 13.02.2019
НИШ - У Нишу, је до сада умрло шест особа, а оболело више од 3.800 људи.То су подаци који су саопштени током викенда и последњи који су новинарима били доступни. Последња три дана Нишки клинички центар , према… »