Извор: Слободна Европа архива вести 13.02.2019

Тачи 2013. обећао НАТО-у да КБС неће на север Косова без сагласности КФОР-а

Слободна Европа 13.02.2019
Председник Косова Хашим Тачи, је 2013. године обећао НАТО-у да Косовске Безбедносне Снаге неће ићи на север Косова, без сагласности КФОР-а, сазнаје Радио Слободна Европа у седишту Алијансе. Извори из НАТО су објаснили да у… »

Ципрасу и Заеву награда Минхенске безбедносне конференције

Слободна Европа 13.02.2019
Премијери Грчке и Македоније, Алексис Ципрас и Зоран Заев, добитници су признања Евалд фон Клајст за 2019. годину које додељује Минхенска безбедносна конференција за изванредан допринос миру и решавању сукоба, јавила је Бета… »

Брнабић: Концесија београдског аеродрома дата Вансију од стратешке важности за Србију

Слободна Европа 13.02.2019
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да концесија за београдски аеродром Никола Тесла, дата франсуској компанији Ванси ерпортс (Винци Аирпортс) на период од 25 година, има стратешки значај за даљи развој Србије, за… »

Да ли су руски тролови помогли ширењу епидемије оспица?

Слободна Европа 13.02.2019
Да ли су руски тролови помогли ширењу епидемије оспица? Научници почињу постављати питања о томе да ли је епидемију оспица у Европи појачало дјеловање руских тролова који су се инфилтрирали у анти-вакцинацијске групе на… »

Џихић: Популистичка веза с Балканом за подривање европских вриједности

Слободна Европа 13.02.2019
Ведран Џихић са Бечког универзитета за 'Зашто?' објашњава због чега балкански политичари, као што је предсједник Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Доик и вођа црногорског опозиционог Покрета за промјене… »

Сјеверна Македонија први пут на НАТО састанку

Слободна Европа 13.02.2019
Главни тајник НАТО-а Јенс Столтенберг примио је министрицу обране Сјеверне Македоније Радмилу Шекеринску која први пут у име њене државе судјелује на састанку високе разине у Алијанси. "Добро је знати да више нисам обавезан да… »

У Варшави почиње међународни скуп о Блиском истоку

Слободна Европа 13.02.2019
У Варшави почиње велика конференција о Блиском истоку чији су службени домаћини амерички државни тајник Мике Помпео и пољски министар вањских послова Јацек Цзапутовицз. На скупу судјелују високи дужносници из 60… »

Русија: Група за људска права поновно проглашена 'страним агентом'

Слободна Европа 13.02.2019
Руско министарство правосуђа по други је пут прогласило познату групу за људска права "страним агентом". Министарство је саопћило да је група за људска права коју је предводио дугогодишњи активист за људска права Лев… »

Пенце оптужио Русију да покушава унијети раздор у НАТО

Слободна Европа 13.02.2019
Амерички потпредсједник Мике Пенце оптужио је Русију да покушава унијети подјеле у НАТО, те да се мијеша у изборе диљем Европе и свијета. Пенце је то изјавио у Варшави гдје је почео четверодневни посјет Европи. Варшава је… »

Београд: Вредност радова у Кнез Михаиловој 25.000 евра без пореза

Слободна Европа 13.02.2019
Радови на поправци оштећених плоча у Кнез Михаиловој улици, најпрометнијој београдској пешачкој зони који су у току, коштају три милиона динара (око 25.000 евра) без урачунатог пореза на додату вредност, наводи се у писаној… »