Извор: Спутник архива вести 13.02.2019

Став свих српских клубова: Нећемо у Сплит и Далмацију!

Спутник 13.02.2019
Ватерполо савез Србије и српски клубови упутили су данас допис Управном одбору Регионалне лиге, у коме се истиче да из безбедоносних разлога не желе да играју у Сплиту и околини од 200 километара до краја сезоне. ВШ и клубови… »

„Три сунца“ на северу Русије (видео)

Спутник 13.02.2019
Јутрос је на небу изнад Јамало-Ненецког аутономног округа било могуће да се посматрају „три сунца“ или хало. Оптичка појава „три сунца“ на северу Русије објављена је на друштвеним мрежама. Ово је честа појава за овај… »

Едукативна трибина о неговању говорних навика

Спутник 13.02.2019
Неговање српског језика и изражавања јесте једна од најважнијих делатности на нашим просторима, које је Министарство за културу и информисање заједно са Удружењем „Изражајност“ препознало као национални пројекат… »

Хоће ли сусрет моћних у Анкари спречити мрачни сценарио у Авганистану

Спутник 13.02.2019
Природан ток збивања у Авганистану води ка директној сарадњи великих сила у решавању овог питања, оцењује за Спутњик војни аналитичар Александар Радић. Москва и Вашингтон по свој прилици покушавају да изнађу… »

Продуцент „Би-Би-Сија“ признао: Снимци хемијског напада у сиријској Думи — изрежирани

Спутник 13.02.2019
Продуцент сиријске редакције „Би-Би-Си“ Ријам Далати признао је да су снимци у болници након хемијског напада у сиријском граду Думи били изрежирани. „Након шест месеци истраге без сумње могу да потврдим да је сцена у… »

Бошњаци изазивају највећу кризу у БиХ из које се не види излаз

Спутник 13.02.2019
Резолуција о војној неутралности Републике Српске утицала је и на српске министре у босанскохерцеговачком Савету министара да четврти пут заредом гласају против стављања на дневни ред Предлога годишњег националног програма… »

Јевреји позвали на акцију због раста антисемитизма у Немачкој

Спутник 13.02.2019
Немачки централни савет Јевреја позвао је данас на акцију након извештаја који показује пораст антисемитских напада у земљи. Дневник „Тагешспигел“ је известио да су прелиминарни владини подаци достављени на захтев левице… »

Русија: Нове санкције САД су у супротности са свим правилима слободне конкуренције

Спутник 13.02.2019
Санкције које су предложили амерички сенатори против Русије у супротности су са свим правилима слободне конкуренције и међународног права, изјавио је представник Горњег дома парламента Руске Федерације Олег Морозов. Како је… »

Гасна Принцеза отима Крим од Русије

Спутник 13.02.2019
Некадашња украјинска премијерка Јулија Тимошенко обећала је да ће у случају победе на председничким изборима вратити Крим у састав Украјине и наплатити од Русије губитке које је њена земља претрпела због отцепљења тог… »

Терористички напад у Ирану: Број жртава порастао на 41

Спутник 13.02.2019
Број жртава приликом терористичког напада, када се бомбаш-самоубица разнео на југоистоку Ирана, порастао је на 41, саопштили су ирански медији. Како се наводи, међу страдалима има и припадника Корпуса чувара Исламске… »