Извор: Спутник/Друштво архива вести 13.02.2019

„Три сунца“ на северу Русије (видео)

Спутник 13.02.2019
Јутрос је на небу изнад Јамало-Ненецког аутономног округа било могуће да се посматрају „три сунца“ или хало. Оптичка појава „три сунца“ на северу Русије објављена је на друштвеним мрежама. Ово је честа појава за овај… »

Хоће ли сусрет моћних у Анкари спречити мрачни сценарио у Авганистану

Спутник 13.02.2019
Природан ток збивања у Авганистану води ка директној сарадњи великих сила у решавању овог питања, оцењује за Спутњик војни аналитичар Александар Радић. Москва и Вашингтон по свој прилици покушавају да изнађу… »

Бошњаци изазивају највећу кризу у БиХ из које се не види излаз

Спутник 13.02.2019
Резолуција о војној неутралности Републике Српске утицала је и на српске министре у босанскохерцеговачком Савету министара да четврти пут заредом гласају против стављања на дневни ред Предлога годишњег националног програма… »

Гасна Принцеза отима Крим од Русије

Спутник 13.02.2019
Некадашња украјинска премијерка Јулија Тимошенко обећала је да ће у случају победе на председничким изборима вратити Крим у састав Украјине и наплатити од Русије губитке које је њена земља претрпела због отцепљења тог… »

Приштина попушта Америци, јер у супротном...

Спутник 13.02.2019
Уз оштро писмо Вашингтона Приштини тамошњим властима је очигледно предочено да би за њих даље инаћење са најзначајнијим спонзором такозване косовске независности могло да има несагледиве последице по будућност. Отуда… »

Одговор руских стручњака Пољацима: Само луд човек може да ратује против нуклеарне земље

Спутник 13.02.2019
Пољски војни експерти тврде да је Варшава „сахранила“ наде Русије за контролисање морских транспортних путева у Балтичком мору, након што се у пољској морнарици појавила дивизија обалске одбране, наоружане… »