Архива вести 20.02.2019

Због кашњења немачка железница дала путницима више од 50 милиона евра одштете

Нова економија 20.02.2019
Немачка железница „Дојче бан" платила је прошле године укупно 53,6 милиона евра обештећења путницима због кашњења. То је за једну трећину више него пре две године, а разлог је што је сваки четврти воз на… »

Министри: Србија и Албанија међусобно више да промовишу туристичке дестинације

Данас 20.02.2019
У циљу повећања туристичке размене потребна је боља промоција туристичких потенцијала Србије у Албанији, као и албанских туристичких дестинација на нашем тржишту, закључак је састанка министра трговине, туризма и… »

Критике папи због скандала о сексуалном злостављању у Католичкој цркви

Радио 021 20.02.2019
Кардинали су поручили бискупима да прекину ћутање о сексуалном злостављању у Католичкој цркви. АФП Папа Фрања је заказао конференцију да би се расправљало о скандалима унутар цркве Двојица истакнутих кардинала… »

Сазнајемо: Ево где ће бити одржана комеморација Шабану Шаулићу и када је планирана

Блиц 20.02.2019
Како незванично сазнајемо, комеморација Шабану Шаулићу би требало да буде одржана у петак у 11 часова у Скупштини града. - Породица планира сахрану Шабану Шаулићу у пола два на Новом Гробљу у Алеји заслужних грађана… »

Смиљана пре хапшења полицајцима признала како је убила сестру: "Она је имала све, а ја ништа". Одређен јој је притвор од…

Телеграф 20.02.2019
Према незваничним информацијама, осумњичена је наводно истражиоцима признала да је убила сестру, али питање је хоће ли исто поновити и пред тужиоцем који може донети решење о спровођењу истраге. - Убила сам је! Ударила… »

Вељаноски приведен у суд због 'насиља у Собрању'

Слободна Европа 20.02.2019
Бивши предсједник македонског парламента Трајко Вељаноски приведен је због сумње да је један од организатора насилних догађаја у Собрању 2017. године. Вељаноски је напустио зграду суда послије кратког испитивања. Он се… »

Мишковић, Костић и Драшковић купују Агрокорове компаније?

Б92 20.02.2019
Да су српски бизнисмени заинтересовани за Агрокорове компаније су само спекулације, каже министар Расим Љајић. Министар трговине Расим Љајић изјавио је да на недавном састанку руководства Меркатора С са српским добављачима… »

Ево које улице ће се звати по Добрици Ћосићу и Милораду Екмечићу

РТС 20.02.2019
Име писца Добрице Ћосића понеће Задарска улица у Београду, док ће по историчару Милораду Екмечићу бити названа Травничка улица. "У складу са предлогом председника Србије Александра Вучића, а на основу одлуке Комисије за… »

Јанковић: Активна сарадња на унапређењу равноправности и спречавању дискриминације

РИНА 20.02.2019
Горњи Милановац - Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић посетила је Горњи Милановац, где је после састанка са председником општине Дејаном Ковачевићем, са којим је разговарала о унапређењу равноправности… »

До краја недеље и на источном: Постављене камере на Јужном краку Коридора 10

Курир 20.02.2019
Видео надзор дуж градилишта Јужног крака Коридора 10 (Грделица - Владичин Хан) је постављен, а до краја недеље се очекује уградња камера и на потезу Источног крака овог коридора, речено је Тањугу у Министарству… »