Извор: Б92 архива вести 20.02.2019

Београд: Црвени тепих за бициклисте, стаза ишла и преко аутомобила

Б92 20.02.2019
Удружење Улице за бициклисте извело је у центру Београда перформанс, којим су указали на свакодневне проблеме бициклиста у саобраћају. Уколико сте се данас у центру Београда паркирали и упалили сва четири мигавца - само да… »

Трамп честитао Заеву

Б92 20.02.2019
Скопље -- Председник САД Доналд Трамп честитао је премијеру Северне Македоније Зорану Заеву на ратификацији и примени договора из Преспе. Он је оценио да је то највеће достигнуће на Балкану од Дејтонског споразума. У писму… »

Дисциплинска комисија Двери: Поступак вођен по правилима

Б92 20.02.2019
Београд -- Председник ИО Двери Борко Пушкић изјавио да је Дисциплинска комисија формирана у складу са Статутом и да је дисциплински поступак против Нога био по правилима. "Чињеница да је Срђан Ного, након најаве о покретању… »

Руска служба тражи продужење притвора за шпијуна САД

Б92 20.02.2019
Москва -- Руска Федерална служба безбедности затражила од московског суда да продужи притвор бившем маринцу САД оптуженом за шпијунажу. Пол Вилан, који има америчко, британско, канадско и ирско држављанство, ухапшен је… »

ВСС послао допис клубовима: Да се догађаји из Сплита никада не понове

Б92 20.02.2019
Ватерполо савез Србије (ВСС) упозорио је клубове да морају да спроведу одредјене мере безбедности када буду играли са екипа из региона, а пре свега у Хрватској. Клубови, судије и делегати добили су допис из ВСС поводом састанака… »

"Успели смо да оживимо истиниту причу"

Б92 20.02.2019
Глумица Јована Стојиљковић у протеклих неколико месеци нашла се у жижи јавности због улога у телевизијској серији "Јутро ће променити све" и филму "Шавови" који је на недавно завршеном Филмском фестивалу у Берлину добио… »

"Кампања против дроге биће још интензивнија"

Б92 20.02.2019
Председник Филипина Родриго Дутерте изјавио је да ће његова кампања против дроге бити још интезивнија у будућности. Он је рекао да је проблем наркотика питање националне безбедности, пренео је Ројтерс. "Нећу дозволити да… »

"Заједно за живот": Станковић организовао хуманитарну вечеру у Сиднеју

Б92 20.02.2019
Прослављени српски фудбалер Дејан Станковић током јануара боравио је у Аустралији где је учествовао у хуманитарној мисији. Осим организације кампа Деки5 и дружења са децом која воле фудбал, подршке Новаку Ђоковићу у походу… »

Репки нова казна, иде у затвор на две године

Б92 20.02.2019
Некадашњи чешки фудбалер Томаш Репка добио је и другу затворску казну за само 13 дана. Некадашњи чешки фудбалски репрезентативац Томаш Репка добио је и другу затворску казну у само две недеље, јер ће, после 15 месеци… »

Конвој с цивилима изашао из екстремистичке енклаве

Б92 20.02.2019
Конвој камиона са цивилима напустио је последњу енклаву под контролом екстемиста Исламске државе у источној Сирији. Према наводима извештача агенције АП, најмање осам камона изашло је данас из хуманитарног коридора који је… »