Извор: Данас архива вести 20.02.2019

Бранко Росић: Овде све стоји осим нашег времена

Данас 20.02.2019
Помодоро интервју Желео сам да се осети ужас колегијума, српског капитализма, али да не буде депресивно него питко – каже Бранко Росић, писац и новинар, за свој нови роман „За сутра најављују коначно разведравање“ у… »

На почетку би реч

Данас 20.02.2019
Седма година незадовољства, импрегнације, натапања и потапања јавности да не би имала сазнања и никакав утицај, ради заштите сопственог култа, уз истовремено уништавање демократских института и институција да би бесправни и… »

Метро и зонирање града (3)

Данас 20.02.2019
Метро-логија 40 Здрав и целовит урбанизам града са метроом мора системом решења обухватити и предграђа, па и „сателитске градове“. У развијеном свету не постоје тако огромне разлике у ценама некретнина у граду, предграђима… »

Подаништво као једина владајућа идеологија

Данас 20.02.2019
Једна скорашња вест, која парадигматично одсликава нашу стварност, прошла је поприлично незапажено у јавности. Симболика коју носи вест да је држава (Државна ревизорска институција) тужила саму себе (Републички… »

Упозорење

Данас 20.02.2019
Драги куме, морам да те на време упозорим: нипошто не идите на дочек нашег председника! Он је јуче био код нас, а у недељу ће стићи до вас. Кренуо на турнеју по Србији. Значи, ни под тачком разно да не излазите. Ми смо… »

Азијско тржиште највећи туристички бум у последњих десет година

Данас 20.02.2019
Адриа Хотел Форум у Београду У свету је у 2017. потрошено 5,2 хиљаде милијарди долара приликом путовања, а највећи туристички бум у последњих десет година бележи азијско тржиште, које је од 2008. до данас порасло за чак… »

Косовски Срби незаинтересовани за Специјални суд за ОВК

Данас 20.02.2019
Са данашње дебате Центра за развој заједница и портала КоССев Мандат Спцијализованих већа и Специјализованог тужилаштва, тз. Специјалног суда за злочине ОВК, те очекивања од рада овог суда у Хагу, али и досадашњи учинак… »

Пирот: Уручене сајамске и награде за кратку причу

Данас 20.02.2019
Са 20. Салона књиге и графике у Пироту Прву награду у износу од 20.000 динара на конкурсу Дома културе за кратку причу Пирота добила је Маша Припотко из Панчева за причу „Реквијем за споредне“. Друга награда у износу од… »

Воштинић: Политичари нас виде као конкуренцију

Данас 20.02.2019
Саговорници Данаса о разлозима због којих не говоре на грађанским протестима Тамо где су етаблирани политичари у организационим одборима или преблизу њих, нас из грађанских иницијатива виде као конкуренцију и одмах нас… »

И Срби су жртве Милошевића исто као и Албанци

Данас 20.02.2019
Адриатик Кељменди, косовски писац и новинар, за Данас о једанаест година од проглашења косовске независности Постоји много ствари за које сам мислио да ће бити боље, 11 година након проглашења независности, али, ипак, на… »