Извор: Данас/Економија архива вести 20.02.2019

Директор Железница Србије поднео оставку због „опструкције у раду“

Данас 20.02.2019
Генерални директор Железница Србије Мирослав Стојичић поднео је оставку на ту функцију наводећи да је имао опструкције у раду и да је био онемогућен да располаже имовином тог предузећа. У оставци достављеној Влади Србије… »

Вучевић: Држава и компаније отвориће рафове за српске производе са Косова

Данас 20.02.2019
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да ће држава и велики број компанија понудити могућност и отворити рафове за српске производе са Косова. „Надам се да ће се придружити и други градови у овој… »

Љајић: Српска роба стиже на Косово алтернативним путевима

Данас 20.02.2019
Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да српске робе има широм Косова и да тамо доспева алтернативним путевима. Наводећи да су званичници Србије одмах по увођењу такси на српску робу… »

ЦарГо Синиши Малом: Повежите нас са Пореском, да грађани знају како радимо

Данас 20.02.2019
Удружење грађана „ЦарГо“ поднело је Иницијативу министру финансија Синиши Малом да „повеже ЦарГо са Пореском управом и тако надлежним органима Србије омогући потпуни увид у остварени приход и опорезиву добит… »

ТЕНТ произвео 200 милиона евра струје мање од плана

Данас 20.02.2019
Највећа термоелектрана у Србији подбацила 17,5 одсто у 2018. Термоелектрана „Никола Тесла“ у Обреновцу прошле године произвела је 17,5 одсто струје мање него што је предвиђено производним планом што је изазвало већи… »

Министри: Србија и Албанија међусобно више да промовишу туристичке дестинације

Данас 20.02.2019
У циљу повећања туристичке размене потребна је боља промоција туристичких потенцијала Србије у Албанији, као и албанских туристичких дестинација на нашем тржишту, закључак је састанка министра трговине, туризма и… »

За зрењанинску „Југоремедију“ нема заинтересованих купаца

Данас 20.02.2019
Продаја зрењанинске фабрике лекова „Југоремедија“, заказана за 26. фебруар ове године биће проглашена неуспешном јер није било заинтересованих купаца. Стечајни управник Радован Савић заказао је јавно надметање за 26… »

Михајловић са ЕБРД: Градимо „ауто-пут мира“ од Ниша до Мердара

Данас 20.02.2019
Министарка грађевинарства и саобраћаја Зорана Михајловић састала се данас са првим потпредседником Европске банке за обнову и развој Јиргеном Ригтеринком и директорком ЕБРД за Западни Балкан Зузаном Харгитај, са којима је… »

Азијско тржиште највећи туристички бум у последњих десет година

Данас 20.02.2019
Адриа Хотел Форум у Београду У свету је у 2017. потрошено 5,2 хиљаде милијарди долара приликом путовања, а највећи туристички бум у последњих десет година бележи азијско тржиште, које је од 2008. до данас порасло за чак… »

Почела производња Зрењанинског пива

Данас 20.02.2019
Са производних трака пиваре Карлсберг у Челареву кренуле су прве боце Зрењанинског пива, 15 година након што је угашена његова производња у Зрењанинској индустрији пива. До краја недеље, објашњава генерални директор… »