U Brusu građani na protestu Jedan od pet miliona potpisivali Sporazum sa narodom

Beta 23.02.2019

U Brusu je večeras održan četvrti protest "Jedan od pet miliona", a okupljeni građani su potpisivali Sporazum sa narodom. Okupljenima se obratio istoričar Čedomir Antić koji je rekao građani nemaju više vremena za egzibicije vlasti i za rijalitije koje ona stvara.

"Ako gledate njegove medije, a svi su njegovi ili preko vlasti ili lično, vi vidite da mi živimo u jednom svetu gde je samo nama dobro. Čitav svet propada, samo je nama dobro. On kaže da je zaposlio Srbiju, da je upola manje nezaposlenih. Da li vi u Brusu vidite taj uspeh", upitao je Antić.

Konstatovao je da taj uspeh niko ne vidi jer on ni ne postoji.

Antić je rekao da jeste tačno da je zahvaljujući Aleksandru Vučiću nastala sedamnesta kompanija po snazi u Srbiji, a to je kompanija "ujedinjenih botova Srbije".

Na protestu se obratila i Marija Lukić koja je prijavila predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jotku za seksualno uznemiravanje.

Ona je rekla da je za nju i za sve hrabre žene koje su prijavile nasilnika i za njihove porodice protest počeo pre godinu dana.

Među okupljenima su bili i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i samostalna poslanica Marinika Tepić, koji su građanima podelili Sporazum sa narodom.

Organizator protesta u Brusu Aleksandar Grbić podsetio je da okupljeni građani traže da predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka podnese ostavku jer se protiv njega vodi krivični postupak. Brusjani podržavaju zahteve beogradskog protesta, traže da opozicija dobije prostor u medijima, da se obezbede fer izborni uslovi, da se spreči bahatost vlasti i revanšizam koji vlada.

(Beta, 02.23.2019)

Čedomir Antić »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »