Sedište Aerodroma Srbije seli se u Niš

Beta 25.02.2019

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu da nema potrebe da sedište preduzeća "Aerodromi Srbije" bude u Beogradu i najavila preseljenje sedišta tog preduzeća u Niš, "budući da se tu nalazi aerodrom i da vlada hoće da razvija regionalne aerodrome".

"Aerodrom u Nišu je za nas strateški važan i u njega su ulagani milioni dinara. Vlada Srbije je izdvojila i uložiće još 240 miliona dinara u taj aerodrom, plus što će biti izgrađen kontrolni toranj od pet miliona evra", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, od grada Niša i niškog aerodroma očekuje da predlože potencijalne rute koje bi Vlada Srbije mogla da finansira, a koje bi mogle da pomognu razvoj celog kraja, a ne samo Niša i okoline.

"Kada se naprave analize tih ruta Vlada Srbije će raspisati tender za one koji mogu da se bave prevozom na tim rutama", istakla je Mihajlović.

Ona je kazala da će aerodrom u Kraljevu, koji je konačno postao mešoviti, biti od juna potpuno operativan.

Mihajlović je podsetila da je 2014. godine beogradski aerodrom "Nikola Tesla" tek kretao da radi, a da je niški aerodrom imao više "paučine od putnika", a da sada "Nikola Tesla" beleži pet miliona putnika, a aerodrom u Nišu ima 300.000 putnika.

(Beta, 02.25.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »